Βραβείο Lifetime Achievement: Γεράσιμος Καραμοντάνης

Στον CEO της Caramondani Bros Plc Γεράσιμο Καραμοντάνη απονεμήθηκε το βραβείο Lifetime Achievement Award στα IN Business Awards. Ο Γεράσιμο Καραμοντάνης βραβεύθηκε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά του στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή της Κύπρου.

Η επιχειρηματική ιστορία του Γεράσιμου Καραμοντάνη είναι πλήρης από καινοτομίες και νεοφανείς για την Κύπρο δραστηριότητες. Από στρατηγικές που με διορατικότητα και τόλμη μετέτρεψαν το όραμα για μια εταιρεία σε επιχείρηση με πολυσχιδή και πολύχρονη επιτυχημένη δράση.

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 1959, όταν επέστρεψε από τη Βηρυτό όπου σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μαζί με τον αδελφό του Σταύρο Καραμοντάνη αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εργοληπτική εταιρεία που να ασχολείται, κυρίως, με ηλεκτρομηχανολογικά.

Τα πρώτα βήματα έγιναν στην Αμμόχωστο σε εποχές δύσκολες και τα επόμενα δεν σταμάτησαν μπρος στα εμπόδια. Μπρος στην πρώτη απώλεια περιουσίας της εταιρείας στην Αμμόχωστο με την τουρκική ανταρσία του 1963, αλλά και μετά την Τουρκική Εισβολή 11 χρόνια αργότερα, που οδήγησε την επιχείρηση σε δραστηριοποίηση στις ελεύθερες περιοχές.

Ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα την πρωτοπορία, η εταιρεία δημιούργησε τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα στην Κύπρο και σχετικά νωρίς, για τα κυπριακά δεδομένα, εισήλθε στον τομέα της ψύξης και του κεντρικού κλιματισμού. Το 1967 απετέλεσε εταιρικό έτος - ορόσημο με τη δημιουργία του εργοστασίου Caramondani Plastics, όπως και το 1974, με την εισαγωγή της πρώτης κινητής μονάδας αφαλάτωσης. Ακολούθησε η εγκατάσταση του πρώτου εργοστασίου αφαλάτωσης στο νησί το 1997 και  το 2001 η περαιτέρω επέκταση στον τομέα με την εξαγορά της OSMO SISTEMI Srl Ιταλίας, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εγκαθιστά και λειτουργεί μονάδες επεξεργασίας υδάτων ανά τον κόσμο.                                            

Ο Γεράσιμος Καραμοντάνης, μετά από 56 χρόνια γεμάτης επιχειρηματικής ζωής, μπορεί να νιώθει σήμερα υπερήφανος για τους καρπούς του έργου του και κατ’ επέκταση της εταιρείας του, που τιμά το κυπριακό επιχειρείν στον τόπο μας και το εξωτερικό.

 

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός