Γ. Μιχαήλ: Μονόδρομος η εφαρμογή του μνημονίου

Το IN Business πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος, όχι μόνο για να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών μας, αλλά και για να επέλθουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη σαν οικονομία είναι η πλήρης εφαρμογή όλων των προνοιών του μνημονίου. Μιλώντας από το βήμα των IN Business Awards, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΜΗ Γιώργος Μιχαήλ, τόνισε πως η προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων βασίζεται σε ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. «Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η προσπάθεια των επιχειρήσεων μας τελεί υπό την ομηρία του λαϊκισμού και των αγκυλώσεων του παρελθόντος».

Είναι λυπηρό, σημείωσε ο κ. Μιχαήλ, να βλέπουμε τον λαϊκισμό να εκτροχιάζει νομοσχέδια απαραίτητα για την ανάπτυξη της Κύπρου, όπως αυτό των εκποιήσεων, ή των ιδιωτικοποιήσεων. «Είναι λυπηρό να ακούμε ξένους επενδυτές να υποφέρουν ακόμα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ενός απαρχαιωμένου συστήματος».   

Το IN Business, υπογράμμισε, έχει ξεκάθαρη άποψη και γραμμή: Συμφωνούμε με τις εισηγήσεις της Τρόικας και στηρίζουμε τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση της οικονομίας και εφαρμογή ενός καινούργιου μοντέλου ανάπτυξης.  

Αναφερόμενος στον θεσμό, εξήγησε πως είναι επιχειρήσεις σαν αυτές που είναι υποψήφιες στα In Business awards που θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα μας. «Επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που ρισκάρουν, που επενδύουν, που καινοτομούν, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση πλούτο και ευημερία για την χώρα μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο Μπράβο και τα Συγχαρητήρια μου στις 43 επιχειρήσεις και μάνατζερ που έχουν επιλεγεί να είναι υποψήφιοι».

Τέλος, ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα που για επτά χρόνια στηρίζει τον θεσμό αλλά και τους χορηγούς: Chivas, MTN business, Cyprus Institute of Marketing και την TFI Markets.

 

Δειτε Επισης

Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο
Ψάχνει γη στη Λευκωσία για ανέγερση κτιρίου/ων ο ΟΑΥ-Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
CMA CGM Κύπρου: Μεγάλος καθαρισμός παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού
Παν. Νεάπολις Πάφος: Webinar για αξιοποίηση των δεδομένων στην επιχειρηματική και χρηματοοικονομική στρατηγική
Ετήσια γενική συνέλευση και συνέδριο WISTA International 2024-Επετειακή εκδήλωση ορόσημο
Hackers vs. Heroes: Η μάχη για το ψηφιακό βασίλειο
Επιστρέφει για 12η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση από το Junior Achievement Κύπρου
Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες