Ιατρικός τουρισμός και θεραπεία ευεξίας στην Κύπρο

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία η οποία συνδυάζει ιατρική και θεραπεία ευεξίας με διακοπές. Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Η Κύπρος είναι μια μοντέρνα χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004, με την ευρωπαϊκή της κουλτούρα και πολιτισμό από την αρχαιότητα, έχει περισσότερα να προσφέρει εκτός από τον ήλιο ολόχρονα, ελκυστικές παραλίες, αμπελώνες, ιστορικές τοποθεσίες και μια κουλτούρα επικεντρωμένη στο οικογενειακό πρότυπο, τη φιλοξενία και την επικοινωνία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμός ιατρικού τουρισμού

 

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κύπρο είναι υψηλού επιπέδου και αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Υγείας ως ισότιμη με αυτήν στις αναπτυγμένες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η Κύπρος προσελκύει 2,4 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, από τους οποίους οι ιατρικοί τουρίστες ολοένα και αυξάνονται.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Κύπρου είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι περισσότεροι γιατροί του νησιού εκπαιδεύτηκαν σε παγκόσμια αναγνωρισμένες ιατρικές σχολές κυρίως στη Γερμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παρέχοντας πολύτιμο εύρος γνώσης, εμπειρίας και καινοτομίας. Η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται σε όλο το νησί και ένας μεγάλος αριθμός μιλά επίσης ρωσικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αραβικά.

Επίσης, τα spa μας παρέχουν ολιστική ευεξία χρησιμοποιώντας το ευρύτερο φάσμα των διάσημων τεχνικών για το μυαλό, σώμα και ψυχή συμπεριλαμβανομένων spa από ανόργανα άλατα και κέντρα υπνοθεραπείας. Επιπρόσθετα, η Κύπρος έχει μια μοναδική ποικιλία 674 θεραπευτικών βοτάνων τα οποία μπορούν να προσφέρουν μια καταπληκτική εμπειρία κατά τη διάρκεια μιας τοπικής θεραπείας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμός Ιατρικού Τουρισμού είναι:

•    Ανθρώπινο δυναμικό και προσωπική επικοινωνία
•    Μοντέρνα, πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία νοσοκομεία και κλινικές, υπάρχουν 6 κυβερνητικά νοσοκομεία και περίπου 80 ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές
•    Η υγιεινή, η ασφάλεια του ασθενούς είναι πολύ υψηλού επιπέδου (μερικά από τα νοσοκομεία μας έχουν πετύχει διεθνή πιστοποίηση, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται στη διαδικασία να αποκτήσουν)
•    Τέλεια τηλεπικοινωνία και υποδομή μεταφορών με τακτικές πτήσεις από και προς την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική
•    Εμπιστευτικότητα
•    Η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο το νησί
•    Ιδανικές καιρικές συνθήκες για αποκατάσταση μετά τη θεραπεία. Πολύ λίγη ρύπανση, οι κυπριακές ακτές είναι ευλογημένες με καθαρά, ζεστά νερά με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας
•    Εξειδικευμένοι γιατροί
•    Πολύ καλές τιμές
•    Ποιότητα στις υπηρεσίες
•    Δεν υπάρχουν λίστες αναμονής
•    Παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία

Ιατρικές θεραπείες στην Κύπρο

Όλα τα είδη θεραπειών είναι διαθέσιμα στην Κύπρο. Βάσει στατιστικών, οι πιο διάσημες ιατρικές θεραπείες οι οποίες ενδιαφέρουν τους διεθνείς ταξιδιώτες είναι οι ακόλουθες:
•    Προληπτικές εξετάσεις/ διαγνωστικά τεστ
•    Οδοντιατρική και πλαστική χειρουργική
•    Θεραπείες ευεξίας
•    Φωτοθεραπεία
•    Εξωσωματική γονιμοποίηση
•    Πλαστική Χειρουργική
•    Καρδιολογία
•    Νευροχειρουργική
•    Ορθοπεδική χειρουργική
•    Κλιματοθεραπεία (άτομα που υποφέρουν από Άσθμα και Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή).

Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για Ιατρική Διασυνοριακή Περίθαλψη το 2014 επιτρέπει ελεύθερη διακίνηση σε 450 εκατομμύρια ασθενείς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και έναν πιο υγιή ανταγωνισμό υπό την αιγίδα του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το 2016.
Αυτή τη στιγμή, το Μνημόνιο με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του ΗΒ (NICE), ένας από τους πιο υψηλού κύρους οργανισμούς στον τομέα υγείας παγκοσμίως, είναι στη διαδικασία τελειοποίησης.

Βραβεία Τουρισμού

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες όσον αφορά τους 100 κορυφαίους βιώσιμους Παγκόσμιους Προορισμούς, μια πρωτοβουλία του TravelMole.com,  VISION on Sustainable Tourism, Totem Tourism and Green Destinations, η Λεμεσός και η Πάφος τιμήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2014 με προνομιακά βραβεία τουρισμού. Τα βασικά κριτήρια επιλογής περιλάμβαναν την καθαρότητα του θαλασσινού νερού, τη βιοποικιλότητα των περιοχών και του περιβάλλοντός τους, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την πολιτιστική κληρονομιά, την έλλειψη ρύπανσης του αέρα, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και την ποιότητα των τουριστικών πληροφοριών.

Η Λεμεσός έχει επιλεγεί ως ένας από τους 10 Αναδυόμενους Προορισμούς Επιλογής Ταξιδιωτών βάσει της διαμονής και γαστρονομίας, ενώ η Πάφος βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο για την ποιότητα των παραλιών της και επιλέγηκε ως ένας από τους 20 πιο καθαρούς, αρμονία με τη φύση, βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς.

Η Κύπρος αναμφίβολα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς ανά το παγκόσμιο και αποτελεί τώρα μια από τις χώρες που θα ανοίξουν το δρόμο για τον ιατρικό τουρισμό.

 

Δειτε Επισης

Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!