Powered by

Τα ιαπωνικά αυτοκινήτα νικούν τα κορεατικά Hyundai και Kia

Η Hyundai Motor Co και ο συνεργάτης της, Kia Motors Corp, αναμένουν το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης των πωλήσεων σε διάστημα μιας δεκαετίας, καθώς δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις ιαπωνικές εταιρείες που επωφελούνται από το ασθενέστερο γιεν.

Οι δύο κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μαζί αποτελούν την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως με βάση τις πωλήσεις, προέβλεψαν από κοινού αύξηση 2,5% στις πωλήσεις παγκοσμίως, στα 8,2 εκατ. οχήματα το 2015.

Θα πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης του διδύμου, από το 2003, και είναι μικρότερο από το ήμισυ της αύξησης του προηγουμένου έτους, για έναν όμιλο που είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

«Αναμένουμε ότι οι συνθήκες της αγοράς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα επιδεινωθούν φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος Chung Mong-koo στους εργαζόμενους σε ομιλία για το νέο έτος. «Ενώ η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει την περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, η πολιτική αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές αυξάνεται».

Ο Chung δήλωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες φέτος θα εστιάσουν στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους, και θα ενισχύσουν την έρευνα και την ανάπτυξη για να τονώσουν την ποιότητα, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός.

Η Hyundai και η Kia, επωφελούμενες από το ασθενές τοπικό νόμισμα και το έξυπνο marketing, εμφάνισε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των πωλήσεων με το ξέσπασμα της κρίσης το 2008, ενώ οι συγχωνευμένες πωλήσεις αυξήθηκαν 24% το 2010.

Ωστόσο, το momentum έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς το γουόν έχει σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Το γουόν διαμορφώνεται κοντά σε υψηλό επτά ετών έναντι του γιεν, το οποίο «πιέζεται» από την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική του Τόκιο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί