BMW 1 Series: Ανανεωμένη όψη και νέοι κινητήρες

H ανανεωμένη γενιά σειρά 1 της BMW, για ην οποία μόλις πρόσφατα δόθηκαν στην δημοσιότητα οι επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία, περιλαμβάνει αισθητικές αλλαγές αλλά και νέους κινητήρες.

Η εμφάνιση ήταν μια πονεμένη ιστορία. Η δεύτερη γενιά σειρά 1 της BMW από την πρώτη στιγμή κατακρίθηκε για την εμφάνιση της. Μπορεί σε γενικές γραμμές να ήταν σύγχρονη και να θύμιζε την νεανική 1η γενιά, ωστόσο τα εμπρός φωτιστικά σώματα έμοιαζαν περισσότερο με πρησμένα μάτια.

Οι αλλαγές ξεκινούν λοιπόν από τα φωτιστικά σώματα που μοιάζουν με τα αντίστοιχα της σειράς 2, με περισσότερο παραλληλόγραμμο σχήμα. Αυτό συνοδεύεται από μεγάλωμα της μάσκας αλλά και νέο προφυλακτήρα. Πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα LED φώτα ημέρας, ενώ στον extra εξοπλισμό είναι διαθέσιμα και προβολείς LED για πρώτη φορά. Στο πίσω μέρος εγκαταλείφθηκαν τα τετραγωνισμένα φωτιστικά και την θέση τους πήραν φωτιστικά σχήματος “L” που αμέσως μας θύμισαν την σειρά 2 Active Tourer. Πλέον και αυτά είναι LED στον στάνταρ εξοπλισμό. Περιμένουμε να δούμε το μοντέλο από κοντά μιας και στο πίσω μέρος η προηγούμενη γενιά μας φαίνεται πιο αρμονική.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις στα καθίσματα, νέα χειριστήρια για το ραδιόφωνο και τον κλιματισμό, επενδύσεις χρωμίου και μαύρης λάκας στην κεντρική κονσόλα αλλά και νέο τιμόνι M sport, στον εξτρά εξοπλισμό. Στον βασικό εξοπλισμό πλέον ανήκει ο αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρας βροχής και το ηχοσύστημα BMW Radiο Professional με iDrive, που πλέον συνδυάζεται με οθόνη 6,5 in. Στον εξτρά εξοπλισμό διατίθεται και οθόνη 8,8 in με σύστημα Navigation. Στον διαθέσιμο εξοπλισμό υπάρχει πλέον ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας με λειτουργία εκκίνησης και ακινητοποίησης και τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος που πλέον παρκάρει σε πολύ μικρούς χώρους.

Πολλές αλλαγές έγιναν κάτω από το καπό μιας και για πρώτη φορά η σειρά 1 είναι διαθέσιμη με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες των 1,5 lt. βενζίνης και πετρελαίου. Στην έκδοση πετρελαίου σαν 116d αποδίδει 116 Ps ενώ στην έκδοση βενζίνης σαν 116i αποδίδει 109 Ps.

 H BMW ανανέωσε την γκάμα των δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με τέσσερις κυλίνδρους, που πλέον περιλαμβάνουν τρείς εκδόσεις πετρελαίου τις 118d(150Ps), 120d(190Ps) και την 125d(224Ps) καθώς και τέσσερις εκδόσεις βενζίνης 118i(136Ps), 120i(177Ps) και την 125i (218 Ps). Η κορυφαία έκδοση Μ135i εξακολουθεί να έχει τρίλιτρο κινητήρα με δυο turbo, ενώ η απόδοση πλέον αυξήθηκε κατά 6 Ps, φτάνοντας τα 326 Ps, επιτρέποντας στο πισωκίνητο μοντέλο να επιταχύνει μέχρι τα 100km/h σε 5,1 sec. για την χειροκίνητη έκδοση και σε 4,9sec. για την αυτόματη με το κιβώτιο των 8 σχέσεων. Υπάρχει διαθέσιμη και τετρακίνητη έκδοση με αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο, όπου το 0-100 km/h πέφτει στα 4,7sec. Σύμφωνα με την BMW το αυτόματο κιβώτιο έχει βελτιωθεί σε λογισμικό και στα μηχανικά μέρη με σκοπό την βελτίωση της κατανάλωσης.

Η ανανεωμένη σειρά 1 θα αρχίσει να πωλείται μετά την επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024