Η «απόβαση» των 30 στο Mπαχρέιν για επενδύσεις

Στροφή στον Περσικό Κόλπο κάνει η Κυβέρνηση καθώς η Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια κρύβει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενώ η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» την Ευρώπη, οι χώρες του Κόλπου συνεχίσουν να βλέπουν καλπάζοντες ρυθμούς ανάπτυξης. 

Από την εκλογή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει διοργανώσει διάφορες επιχειρηματικές αποστολές σε Κατάρ, Κουβέιτ κι Ηνωμένα Αραβικά  Εμιράτα, ενώ αντίστοιχα και επενδυτές έχουν έρθει στο νησί μας για επαφές. 

Τις ερχόμενες μέρες,  τριάντα περίπου εταιρείες από την Κύπρο θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, στις 27-29 Ιανουαρίου.

Οι εμπορικές συναλλαγές της Κύπρου με το Μπαχρέιν είναι χαμηλές, καθώς η Κύπρος εξάγει κυρίως βιομηχανικά προϊόντα και εισάγει κατά κύριο λόγο πετρελαιοειδή. Στόχος της αποστολής είναι να ενισχυθούν οι δεσμοί με την χώρα και να παρουσιαστούν διάφορα projects, οι αποκρατικοποιήσεις και οι προοπτικές στο χώρο της ενέργειας. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής ανέφερε ότι 27 εταιρείες από την Κύπρο έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην αποστολή. «Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να τους ενημερώσουμε για τα διαθέσιμα projects που, τις αποκρατικοποιήσεις και τις προοπτικές των επενδύσεων στην ενέργεια», σημείωσε..

Η επιχειρηματική αποστολή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων. Στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, στο Επιμελητήριο του Μπαχρέιν, το οποίο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στην αποστολή συμμετέχουν:

-     τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου)

-      εργοληπτικές εταιρείες- εταιρείες ανάπτυξης γης- μεγάλοι όμιλοι (Angelos Nicolaides Holdings, Aristo Developers, Charilaos Apostolides Public, Imperio Properties, Leptos Group, Shacolas Group, Lanitis Group) 

-    δικηγορικά –ελεγκτικά γραφεία- οίκοι παροχής συμβουλών  (Myria Constantinidou Consultant Architects, Christodoulos G. Vassiliades & Co, Deloitte, A Y Consultants, Tornaritis & Co LLC, L. Papaphilippou & Co LLC, KPMG, PwC, K. Treppides & Co)

-    Τουριστική βιομηχανία αλλά και εταιρείες με τουριστικά έργα, όπως μαρίνες και γκολφ (ΚΟΤ, Orthodoxou Group of Companies, Demetriades Group of Companies, St. Elisabeth Golf Resort, Sagro Aquaculture)

-    εταιρείες ICT Logicom Public, Hyperion Systems Engineering

Δειτε Επισης

Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης
Κωνσταντίνος Κωνσταντή: Επιτακτική η ανάγκη για τακτική επιθεώρηση των κτηρίων
K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη
Κ. Γιωρκάτζης: Προσέλκυση επιχειρήσεων με πράσινα και προσβάσιμα έργα στη Λευκωσία
Δέσποινα Χρυσοχού: Έδρα των διαχρονικών επενδύσεων το κέντρο της Λευκωσίας
Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026