Κονδύλια για το περιβάλλον

Ευκαιρίες ανάπτυξης έργων και διεκδίκησης κονδυλίων από κυπριακές εταιρείες και οργανισμούς, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα παρουσιαστούν στις 28 Ιανουαρίου. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο του Συνεδρίου Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και την ΕΕ. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα.

Τo Πρόγραμμα LIFE αποτελεί το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον, σχετικά με τη θέσπιση Προγράμματος για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα (LIFE). Ο γενικός στόχος του είναι να συμβάλει στην εφαρμογή, την ενημέρωση και την ανάπτυξη της κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας, μέσω της συγχρηματοδότησης διαφόρων έργων με ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία, με απώτερο στόχο την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Η φάση που διέρχεται σήμερα το Πρόγραμμα αφορά στην περίοδο 2014 - 2020, με συνολικό προϋπολογισμό €3,456,655, που καλύπτει τόσο τα λειτουργικά έξοδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όσο και τη συγχρηματοδότηση των έργων και άλλων δράσεων. Από τον συνολικό προϋπολογισμό το 25% αφορά στη Δράση για το Κλίμα και το 75% το Περιβάλλον.
 
Το πρόγραμμα LIFE εμπεριέχει καινοτομίες, όπως την εισαγωγή της έννοιας των Ολοκληρωμένων Έργων (Integrated Projects) πέραν των Παραδοσιακών Έργων (Traditional Projects), που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τα έργα αυτά θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας από τα Παραδοσιακά και κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι η άντληση πόρων από άλλα ταμεία (διαρθρωτικά, Ταμείο Αλιείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, ιδιωτικοί πόροι κτλ.), σε μια προσπάθεια της Επιτροπής να ενσωματώσει το περιβάλλον και σε άλλες πολιτικές.   

Το πρόγραμμα LIFE θα παρουσιαστεί ανάμεσα σε πολλές παρουσίασες για τις επιχειρήσεις στο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και την ΕΕ από τις Λειτουργούς του Εθνικού Σημείου Επαφής LIFE που εδρεύει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Το συνέδριο
Το συνέδριο αποτελεί οδηγό ενημέρωσης και εξειδικευμένης καθοδήγησης για τη διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκών κονδυλίων της Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020 και στοχεύει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους προβληματισμούς κάθε οργανισμού για το πώς μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που έχει και πιθανόν να μην γνωρίζει. Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία και απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε ιδιοκτήτες, διευθυντές, οικονομικούς διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ: http://www.imhbusiness.com/el/funding-from-eu-and-structural-funds-conference#pdf-προγραμμα

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός: PwC Κύπρου. Οργανωτής: IMH. Χορηγοί επικοινωνίας: Το περιοδικό IN Business, το Inbusinessnews.com και η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο
Ψάχνει γη στη Λευκωσία για ανέγερση κτιρίου/ων ο ΟΑΥ-Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
CMA CGM Κύπρου: Μεγάλος καθαρισμός παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού
Παν. Νεάπολις Πάφος: Webinar για αξιοποίηση των δεδομένων στην επιχειρηματική και χρηματοοικονομική στρατηγική
Ετήσια γενική συνέλευση και συνέδριο WISTA International 2024-Επετειακή εκδήλωση ορόσημο
Hackers vs. Heroes: Η μάχη για το ψηφιακό βασίλειο
Επιστρέφει για 12η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση από το Junior Achievement Κύπρου
Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες