Powered by

Στροφή στην παλιά Λευκωσία

Η Λεωφόρος Χριστουγέννων για 2η συνεχή χρονιά προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους, για να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, μεγάλος αριθμός επισκεπτών κινήθηκε στην παλιά πόλη της Λευκωσίας κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση πολιτών, που επισκέφτηκαν τη Λεωφόρο Χριστουγέννων, στη Μακαρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015 διέσχισαν την πεζογέφυρα 169,158 άνθρωποι, με ημερήσιο ποσοστό 4,572 επισκέπτες, ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διακινήθηκαν από την πεζογέφυρα 161,338 άτομα με ημερήσιο ποσοστό 4,360 άτομα.

Καταγράφεται δηλαδή, αύξηση του ποσοστού διακίνησης στην πεζογέφυρα κατά 5%.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει πως την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διακίνηση στην πεζογέφυρα με αριθμό 14,387 άτομα, ενώ τις Κυριακές 7 και 24 Δεκεμβρίου 2014 διακινήθηκαν 11,663 και 10,043 άτομα αντίστοιχα.

Η πεζογέφυρα, που ενώνει την εντός των τειχών πόλη με την υπόλοιπη Λευκωσία στη Λεωφόρο Στασίνου χρησιμοποιείται μέρα με τη μέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας και από τους επισκέπτες της.

Επίσης, αξιοσημείωτη αύξηση στο ποσοστό επεκτασιμότητας της Λεωφόρου Χριστουγέννων σημειώθηκε κατά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Με ποσοστό αύξησης 36%, τη Λεωφόρο Χριστουγέννων φέτος επισκέφτηκαν 270,683 άτομα με ημερήσια επισκεψιμότητα 7,734 ατόμων. Η μεγάλη αύξηση οφείλετε στην επιτυχία του Pop –up 2014, που έφερε ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή της Μακαρίου.

Κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο, επισκέφτηκαν τη Λεωφόρο Χριστουγέννων 199,211 άτομα με ημερήσια επισκεψιμότητα 6,037 άτομα.

Ενδεικτικά, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεψιμότητας με αριθμό 21,536 άτομα.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια