Μικροί μάγειρες κατέκλυσαν το Προεδρικό

Πέραν των 120 μαθητών δημοτικών σχολείων μαζεύτηκαν και μαγείρεψαν φαγητά Μεσογειακής Διατροφής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η όλη εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μεσογειακή Διατροφή, επιστροφή στην παράδοση" το οποίο εφαρμόστηκε σε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας.

Τόσο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όσο και η εκδήλωση είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη. Κύριος χορηγός ήταν η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου, ενώ η οργάνωση ανήκε στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bone Vivo.

Κατά την εκδήλωση τα παιδιά μαγείρεψαν μεσογειακά, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν "μουσικο-μαγειρέματα", με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή μαγειρικής Ευτύχιο Μπλέτσα.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές στα σχολεία τους, με θέμα "Μεσογειακή Διατροφή, επιστροφή στην παράδοση" και στο οποίο δίδαξαν διαιτολόγοι – διατροφολόγοι.

Ο στόχος του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω παιχνιδιών και διαδραστικών παρεμβάσεων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρεί να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα, να μάθουν για τη μεσογειακή πυραμίδα και να εφαρμόσουν στην πράξη τη λειτουργία της μεσογειακής διατροφής.

Την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι "στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από άλλους ιδιωτικούς φορείς, με την πεποίθηση ότι η βελτίωση του τρόπου ζωής μας είναι ευθύνη όλων των μελών της κοινωνίας που ζούμε".

Στο δικό της χαιρετισμό, η σύζυγος του Προέδρου Αναστασιάδη είπε ότι είναι καθήκον όλων μας να φροντίσουμε για την υγεία των μικρών παιδιών. Τέτοια προγράμματα, πρόσθεσε, εκτός της σωστής ενημέρωσης, ευαισθητοποιούν όλους μας στα θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής. Η κα Αναστασιάδη συνεχάρη την Τράπεζα Πειραιώς για τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και το Bone Vivo για την οργάνωση και επίβλεψη όλου του προγράμματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Άππιος είπε ότι η στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής γίνεται στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας καθώς και της ευαισθησίας της για τα νέα παιδιά του τόπου.

 

Δειτε Επισης

Ομόνοια 29Μ: Οι παίκτες εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σκυλιά από το καταφύγιο SIMBA ANIMAL AID Cyprus
Λαμπερές εκδηλώσες για τα 30χρονα Nespresso στην Κύπρο
Έρχεται το συναρπαστικό και εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο «Εποχή των Παγετώνων
Μεγάλη επιτυχία για το ΕΚΟ Gala & Concert προς ενίσχυση του φετινού Ραδιομαραθώνιου
Η λαμπερή τελετή απονομής των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards (pics)
Η VE Very Exclusive και η Omega παρουσίασαν τη συλλογή Seamaster
Η UDSarchitects τιμά νέους και μακροχρόνιους συνεργάτες της
Το MINTHIS υποδέχεται τον διάσημο Καλλιτέχνη Felix Volossenkov
Ο «Αγώνας Αγάπης» της Lexus Cycling Dream Team συνεχίζεται
Μια συλλογική καλλιτεχνική δράση στον δημόσιο χώρο της Πλατείας Ζουχούρι