Powered by

Τα σενάρια για Grexit τρομάζουν την ΕΚΤ

Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια "εξαιρετικά επικίνδυνη" κίνηση για την ίδια τη χώρα και θα αποτελούσε κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι.

"Θα ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τους Έλληνες και θα ήταν μια επικίνδυνη εξέλιξη για το σύνολο της Ευρώπης, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο θέμα εξόδου από το ευρώ, πρόκειται για ένα ζήτημα αποχώρησης από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να στείλουν τέτοια μηνύματα"  δήλωσε ο Νοβότνι στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας σχετικά με την πιθανή  έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι μια ελληνική έξοδο, ή "Grexit", από τη ζώνη του ευρώ θα  ήταν μια "καταστροφή" για την Ελλάδα και ένα "τεράστιο πρόβλημα" για άλλες  χώρες της ζώνης του ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών