powered by

Ευρωπαϊκή νοοτροπία, ντόπιος προσανατολισμός

Πιο κοντά στα ευρωπαϊκά συνεργατικά δεδομένα θα επιχειρήσει να βρεθεί ο Συνεργατισμός μέσα από μία σειρά κινήσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος του Συνεργατισμού Νικόλας Χατζηγιάννης σχολίασε πως  η ΣΚΤ έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να προσεγγίσει περαιτέρω τον ευρωπαϊκό συνεργατισμό και μέσω της ενεργότερης συμμετοχής στο Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Συνεργατικών Τραπεζών.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές βάσης στην... Συνεργατική Κεντρική

Στα ίδια πλαίσια, ο Συνεργατισμός θα  εξετάσει και ενδεχόμενο συνεταιριστικών δανείων σε συνεργασία με ευρωπαϊκά συνεργατικά ιδρύματα για παραχώρηση μεγάλων δανείων είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε επιχειρήσεις.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως σε αρχικό στάδιο οι συνεργασίες θα προσβλέπουν στη μεταφορά τεχνογνωσίας και σε άντληση εμπειρογνωμοσύνης.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας της ΣΚΤ, Γιάννος Σταυρινίδης είπε πως η ΣΚΤ διόρισε τον συμβουλευτικό οίκο Boston Consulting Group με στόχο να αντλήσει τις βέλτιστες πρακτικές σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τόσο τη χρηστή διοίκηση όσο και τα παρεχόμενα προϊόντα.

Την ίδια ώρα, ο Συνεργατισμός προχωρά σε μειώσεις επιτοκίων της τάξης του 2% σε αγροτικά δάνεια, ο οποίος ετοιμάζει ταυτόχρονα μειώσεις επιτοκίων σε στεγαστικά δάνεια σε συνδυασμό με μειώσεις στα καταθετικά επιτόκια.

 

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025