Powered by

Αύξηση 9% στις εισαγωγές

Ελλειματικό κατά 3,1 δισ. ευρώ παρουσιάζεται το εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου. 

Οι συνολικές εξαγωγές της Κύπρου την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 ανήλθαν στα 1,2 δις ευρώ, έναντι 1,3 δις ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013, σημειώνοντας μείωση 10%.

Οι εισαγωγές από την άλλη μεριά την ίδια περίοδο σημείωσαν αύξηση 9%, οδηγώντας σε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της τάξης των 3,1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τη Εurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, η πρώτη εκτίμηση για το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο το Νοέμβριο του 2014 παρείχε πλεόνασμα 20,0 δις ευρώ, έναντι πλεονάσματος 16,5 δις ευρώ το Νοέμβριο του 2013.

Η ΕΕ28 κατέγραψε τις υψηλότερες εξαγωγές προς την Κίνα (αύξηση +11% την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014, σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013), τη Νότιο Κορέα (+10%) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (+6%). Η ΕΕ28 σημείωσε τις περισσότερες εισαγωγές από την Νότιο Κορέα (+9%) , την Κίνα (+8%) και την Τουρκία (+7%).

Αναφορικά με το συνολικό εμπόριο των κρατών μελών, το μεγαλύτερο πλεόνασμα παρατηρήθηκε στη Γερμανία (+183,6 δις) τον Ιανουάριο - Οκτώβριο 2014), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (+50,6 δις), την Ιταλία (+33,6 δις) την Ιρλανδία (+29,2 δις) και τη Δημοκρατία της Τσεχίας (+14,1 δις). Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε το μεγαλύτερο έλλειμμα (-114,5 δις), ακολουθούμενο από τη Γαλλία )-60,5 δις), την Ισπανία (-21,5 δις) και την Ελλάδα (-17,4 δις).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU
Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ