Powered by

Aegean: Αύξηση 60% πτήσεων από και προς Ελλάδα

Στην παρουσία δημοσιογράφων από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ αλλά και του CEO της Aegean Δημήτρη Γερογιάννη και του Αντιπροέδρου της εταιρείας Ευτύχιου Βασιλάκη ανακοινώθηκε επέκταση των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, αλλά και ένταξη νέων προορισμών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βασιλάκης, η Aegean θα πετάει 6 φορές από Λάρνακα προς Αθήνα και 4 από Πάφο, θα έχει 11 δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, 3 προς Ηράκλειο, 2 προς Ρόδο, 3 Μυκόνο και Σαντορίνη.

Η  Aegean  θα αρχίσει νέες πτήσεις για Παρίσι, Μόναχο, Ρώμη και Μιλάνο, ενώ θα υπάρξει μια καθημερινή πτήση προς Heathrow το καλοκαίρι.

«Συνολικά θα υπάρξει αύξηση κατά 60% των πτήσεων από και προς Ελλάδα και αύξηση κατά 30% στη χωρητικότητα των αεροπλάνων. Τα νησιά θα συνδέονται απευθείας με την Κύπρο την καλοκαιρινή σεζόν». Τόνισε ότι η σύνδεση με την Ελλάδα θα είναι ίδια και μεγαλύτερη με πριν.

Αναδιάρθρωση του αερομεταφορέα

Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλάκης, η Aegean τα τελευταία 2-4 χρόνια πέρασε μια κρίση, ωστόσο έγινε αναδιάρθρωση και έγινε πιο παραγωγική. «Από το 2011-2012 εξυπηρετεί πολλούς ξένους που πάνε στην Ελλάδα και έμαθε να αξιοποιεί την περιφερειακή ανάπτυξη με βάσεις σε σημεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο». 

Ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν βάσεις σε Κρήτη, Κέρκυρα, Κω και στην Κύπρο. «Το 2011 κάναμε τη βάση στην Κύπρο με 50 εργαζομένους και ένα αεροσκάφος».Επεσήμανε ότι η Aegean ανταγωνίζεται πολλές εταιρείες στην Ευρώπη κι αναδείχτηκε 5 χρονιές ως η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία της Ευρώπης. «Η αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ενώ και η αγορά στην Κύπρο με 70 εταιρείες είναι επίσης ανταγωνιστική».

Επενδύσεις για ανάπτυξη

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, "από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε σημαντικό μέγεθος ως εταιρεία κάναμε σημαντικές επενδύσεις για ανάπτυξη".

Από το 2011 έχει αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών και προορισμών της. "Είμαστε 10 χρόνια στην Κύπρο με συνέπεια και ποιότητα. Δημιουργήσαμε από το 2011 βάση, ενώ είμαστε οι μόνοι που κάναμε business lounge".

«Θέλαμε να διευρύνουμε εργασίες, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία»

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, "στο παρελθόν προσπαθήσαμε να διευρύνουμε τις εργασίες μας στην Κύπρο, αλλά λόγω της κρίσης στην Ελλάδα και των τοπικών αρχών εδώ στην Κύπρο δεν μας έδωσαν την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τις ΚΑ εμείς επιδείξαμε ενδιαφέρον, ενώ προκριθήκαμε μαζί με τη Ryan air στη τελική διαδικασία. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε για λόγους που δε γνωρίζουμε. Πιστεύαμε ότι θα ολοκληρωνόταν πιο νωρίς". 

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Βράβευση για το City of Dreams Mediterranean στα World Luxury Hotel Awards 2024
Ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς η Μαρίνα Χατζημανώλη-Σημαντική διεθνής αναγνώριση για την Κύπρο
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο