Powered by

Ώρα αποφάσεων στον ΚΟΤ

 

 

Πέρασε περισσότερο από ένας μήνας αλλά ολοκληρώθηκε το έργο που ανατέθηκε στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με το πόσο ακριβή είναι αυτά που καταγράφονται σε σημειώματα τόσο του ΔΣ του ΚΟΤ όσο και του Υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, Μάριου Χαννίδη.

Η εν λόγω έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς εντοπίστηκαν αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του κ. Χαννίδη στον ΚΟΤ, σχετικά με το μοντέλο εσωτερικής διακυβέρνησης που επικρατεί στον Οργανισμό αλλά και σε σχέση με τη στάση του ιδίου απέναντι στο διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό του Οργανισμού αλλά και τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο έρευνα του εσωτερικού ελέγχου του ΚΟΤ, όσο και άλλες δύο έρευνες από Ελεγκτική Υπηρεσία και Υπουργείο Ενέργειας, καταλήγουν σε ίδια ή παρόμοια συμπεράσματα σχετικά με τα κακώς κείμενα στον Οργανισμό. Αδιαφάνεια, μη τήρηση διαδικασιών, μη χρηστή διοίκηση ακόμη και διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι ορισμένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα εντός ΚΟΤ.

Πλέον το ΔΣ σε συνεργασία ή και συνεννόηση με τον Γιώργο Λακκοτρύπη, τον αρμόδιο για θέματα τουρισμού και ΚΟΤ υπουργό, θα πρέπει να εξετάσει ποια είναι τα επόμενα βήματα. Δεδομένο θεωρείται πως ο Μάριος Χαννίδης θα κληθεί να τοποθετηθεί επί σοβαρών θεμάτων, τα οποία αφορούν ενέργειες, παραλήψεις, παρακοή αποφάσεων ΔΣ ή και λάθη του ιδίου κατά τη θητεία του στον ΚΟΤ. Στη συνέχεια το ΔΣ θα πρέπει να λάβει μία από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις του στην ενός έτους παρουσία του στον ΚΟΤ.

Οι προκλήσεις του 2015 είναι τεράστιες, με τα μηνύματα από καθοριστικής σημασίας αγορές όπως η ρωσική, η βρετανική και η γερμανική να είναι αρνητικά. Την ίδια ώρα σημαντικός χρόνος σπαταλήθηκε στις εσωτερικές διαδικασίες αναφορικά με έρευνες, οι οποίες καταλήγουν σε συγκεκριμένα άτομα και το ΔΣ αλλά και ο αρμόδιος υπουργός απέτυχαν να χειριστούν άμεσα, δραστικά και μεθοδικά.

Είναι ευκόλως αντιληπτό πως οι όποιες ενέργειες σε επίπεδο απόδοσης των όποιων ευθυνών ή της λήψης δραστικών αποφάσεων θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, γιατί σπατάλη κι άλλου χρόνου συνεπάγεται καταστροφή για την τουριστική βιομηχανία.

Πάντως, το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το θέμα του γενικού διευθυντή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ΔΣ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί –ανεξαρτήτως έκβασης- περί τα μέσα Φεβρουαρίου.  

Δειτε Επισης

Πανηγυρική η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Χτύπησε το καμπανάκι ο Αράπογλου (pics)
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
MED9 για την ενέργεια: Μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε ενεργειακό hub-Η κοινή δήλωση
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία