powered by

Νέες καταθέσεις 260εκ. για Συνεργατισμό

Σταθεροποίηση και αύξηση της καταθετικής του βάσης παρουσίασε τους τελευταίους δύο μήνες του 2014 ο Συνεργατισμός μετά και τα θετικά αποτελέσματα των stress-test που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντανακλώντας μια ευρύτερη σταθεροποίηση στο τραπεζικό σύστημα.

Με βάση τα αποτελέσματα της ΕΚΤ, που ανακοινώθηκαν στις 26 Οκτωβρίου του 2014, ο Συνεργατισμός κάλυψε τις ενδεχόμενες ζημιές από το βασικό σενάριο του stress-test και παρουσίασε πλεόνασμα €331 εκατομμυρίων, κάτι που, και σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή εκστρατεία, φαίνεται να ενήργησε καταλυτικά στην σταθεροποίηση της καταθετικής του βάσης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι καταθέσεις στον Συνεργατικό τομέα παρουσίασαν συνολική αύξηση €260 εκατ. τους δύο τελευταίους μήνες του 2014 (€70 εκατ. το Νοέμβριο και €190 εκατ. το Δεκέμβριο), αντιστρέφοντας έτσι το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στους υπόλοιπους μήνες του 2014.

Παρά τις σημαντικές εκροές καταθέσεων που παρατηρήθηκαν στο Συνεργατισμό το 2014, ο συνεργατικός τομέας διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο με 27% των συνολικών καταθέσεων του τραπεζικού συστήματος, το οποίο στις 31 Δεκεμβρίου ανερχόταν στα €46 δις.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του Συνεργατισμού στις συνολικές καταθέσεις μόνιμων κατοίκων Κύπρου το οποίο ανέρχεται στο 41%.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν στο ΚΥΠΕ πως μετά τη σταθεροποίηση των καταθέσεων, ο Συνεργατισμός επικεντρώνει την προσοχή του στην ανάκτηση και αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ αναμένεται να εισέλθει δυναμικά στην παραχώρηση νέων δανείων.

Δειτε Επισης

Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο του 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank
Τι περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από τα stress tests-Για ποιους κινδύνους προετοιμάζεται η εποπτεία