Στην Κύπρο το νέο Citroen C4 Cactus

To μοντέλο που περιγράφεται ως αυτό που φέρνει την επανάσταση στην πρακτικότητα και το σχεδιασμό βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους Citroen της Geo Pavlides & Araouzos. Ο λόγος για το νέο Citroen C4 Cactus, που αποτελεί μια διαφορετική πρόταση σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, τονίζει η εταιρεία εισαγωγής των οχημάτων στην Κύπρο.

"Επαναφέροντας στυλιστικές και λειτουργικές πινελιές από το παρελθόν το C4 Cactus δημιουργεί ταυτόχρονα νέες τάσεις στην πρακτικότητα και στο σχεδιασμό. Κτισμένο στην πλατφόρμα του Citroen C4, το Cactus δημιουργεί νέες λεωφόρους στον σχεδιασμό, στην εργονομία και στην αρχιτεκτονική ενός σύγχρονου αυτοκινήτου πολλαπλών χρήσεων, κάτι σαν ένα crossover, αλλά με πολύ περισσότερες αρετές. Τα εντυπωσιακά φωτιστικά, οι «τραβηγμένοι» στις γωνίες τροχοί, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα Airbump στα πλευρά και στους προφυλακτήρες συνδυάζει ξεχωριστό σχεδιαστικό στυλ, αλλά και προστασία. Με τέσσερις επιλογές στα χρώματα, το Airbump αποτελείται από προσθήκες TPU (θερμοστατική πολυουρεθάνη), η οποία προστατεύει το αμάξωμα από τα γδαρσίματα και μικροζημιές της καθημερινής οδήγησης. Παράλληλα, αν και διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με ένα C4, το Cactus είναι κατά 200 kg ελαφρύτερο, κάτι που σε συνδυασμό με τους σύγχρονους κινητήρες του χαρίζει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση, λιγότερες φθορές και κατ’ επέκταση  λιγότερο λειτουργικό κόστος" αναφέρει η Geo Pavlides & Araouzos.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα επικρατεί στο σαλονάκι του Cactus, αρχής γενομένης από την πανοραμική οροφή (προαιρετική), που αφήνει άπλετο φως να εισέλθει στο εσωτερικό. Πρόκειται για μια διάφανη οροφή με προστασία από τις υπεριώδης ακτίνες, η οποία παράλληλα μειώνει το ολικό βάρος κατά 6 kg.
 
Ταμπλό και καθίσματα είναι βασισμένα στην καθαρή ευθεία γραμμή, με καθίσματα τύπου καναπέ, σε ένα λουκ των 60s και 70s, με την άνεση και ανατομία βεβαίως των σύγχρονων υλικών. Εντυπωσιακό είναι επίσης το μονοκόμματο ταμπλό, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τους αεραγωγούς του κλιματισμό, καθώς όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στην οθόνη αφής 7 ιντσών. Τον συνδυασμό ρετρό σχεδιασμού και της υπερσύγχρονης λειτουργικότητας συμπληρώνει το ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο. Παρά το ρετρό του χαρακτήρα το C4 Cactus διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον οδηγό. Πέραν του park assist (προαιρετικό), στο βασικό εξοπλισμό διατίθενται το hill-start assist, αλλά και στατικά φώτα στροφών, τα οποία φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής, ενώ υπάρχει και κάμερα που παρουσιάζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στην κεντρική οθόνη, όταν ο οδηγός κάνει όπισθεν. Πάντως τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη στο Citroen C4 Cactus, αφού σε μια προσπάθεια δημιουργίας περισσότερων χώρων εφάρμοσαν τον πρώτο αερόσακο οροφής για τον οδηγό, που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά. Πέραν από την πανοραμική οροφή, το Cactus διαθέτει αλουμινένιο καπό και μονοκόμματα καθίσματα.

Το C4 Cactus διατίθεται στην Κύπρο με τρεις κινητήρες. Πρόκειται για έναν 1,2 λίτρων με απόδοση 82 ίππων VVTi  με χειροκίνητο κιβώτιο και κατανάλωση 4,6 λίτρων/100 χιλιόμετρα και εκπομπή ρύπων 107 γραμμάρια ανά χλμ και την αντίστοιχη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο (82 ίπποι, 4,3 λίτρα/100 χλμ και ρύπους 98γρ/χλμ). Η γκάμα συμπληρώνεται με τον 1,6λιτρο e-HDI 6 ETG auto με αυτόματο κιβώτιο με απόδοση 92 ίππων και κατανάλωση 3,5 λίτρων/100 χλμ.

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024