Γιατί παραιτήθηκε ο Κεραυνός;

Μετά από εννιά χρόνια πετυχημένης πορείας στο πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Μάκης Κεραυνός ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Σε δήλωση του, ανέφερε ότι ήταν ειλημμένη απόφασή του να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη ανανέωση του συμβολαίου του και η διακοπή της εργασιακής σχέσης έγινε συναινετικά και φιλικά.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε έντονη ψιθυρολογία. Ξεκίνησαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, συζητήσεις για το ποιος τον έφαγε, τι κρύβεται πίσω από την αποχώρησή του και τι ρόλο έπαιξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε η 40η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας, όπου εκλέχθηκε το νέο ΔΣ, ενώ λίγο αργότερα καταρτίστηκαν σε Σώμα με Πρόεδρο την Ειρένα Γεωργιάδου.

Ο κ. Κεραυνός είχε πει από τον Μάιο στη Διοίκηση ότι δεν επιθυμεί ανανέωση του συμβολαίου του κι είχε ξεκινήσει από τότε η διαδικασία εξεύρεσης αντικαταστάτη.  Ο κ. Κεραυνός αντιλήφθηκε ότι έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος στην καριέρα του με την έλευση των νέων μετόχων. Αυτό γίνεται σε όλα τα εταιρικά περιβάλλοντα. Είναι μια συνήθης πρακτική που ακολουθείται. Όταν υπάρχουν νέοι μέτοχοι, διορίζουν νέο CEO.

Δεν σημαίνει ότι οι νέοι μέτοχοι δεν είναι ευχαριστημένοι με την πορεία του κ. Κεραυνού, ούτε ότι δεν ήταν πετυχημένος στη θέση του. Υπάρχουν κύκλοι στις επιχειρήσεις που κλείνουν. Τι πιο φυσιολογικό.

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες