Powered by

Αυξήθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Αύξηση 7.9% κατέγραψε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 φτάνοντας στα €1.607,0 εκ. σε σύγκριση με €1.488,6εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών από τρίτες χώρες και από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ήταν €2.382,4 εκ. σε σύγκριση με €2.299,8 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013.

Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ήταν €775,4εκ. σε σύγκριση με €811,1εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013.

Κατά το μήνα Ιούνιο 2014, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών από τρίτες χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ήταν €419,6εκ.  Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών  περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Ιούνιο 2014 ήταν €146,4εκ.

Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές εγχώριων παραγόμενων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €66,0εκ. ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές ξένων προϊόντων, περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, ήταν €80,4εκ.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων
Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα