Powered by

Norwegian Air: «Πόρτα» στις ΗΠΑ

Κλειστές βρίσκει τις πόρτες των Ηνωμένων Πολιτειών, προς το παρόν, η Norwegian Air. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σχεδίαζε επέκταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσω θυγατρικής που θα είχε έδρα στην Ιρλανδία.
 
Την επέκταση μπλόκαραν, από κοινού, αμερικανικά συνδικάτα και αεροπορικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η χρήση έδρας εκτός ΗΠΑ θα συνέβαλε στην παράκαμψη των αμερικανικών εργατικών νόμων.

Συγκεκριμένα, η Norwegian Air είχε σκοπό να προσλάβει προσωπικό μέσω εταιρείας στη Σιγκαπούρη και να τοποθετήσει τη βάση του στην Ταϊλάνδη.

«Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το δίκαιο ανταγωνισμό, απορρίπτοντας το αίτημα της Norwegian Air International για προσωρινή άδεια πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Λι Μόακ, Πρόεδρος της Ένωσης Πιλότων (ALPA), του μεγαλύτερου συνδικάτου πιλότων της Β. Αμερικής.

Η Norwegian Air απάντησε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί να λάβει άδεια. Την οριστική απόφαση θα λάβει το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών. 

Πάντως, οι πτήσεις Λονδίνο- Νέα Υόρκη που ξεκίνησαν στις 3 Ιουλίου δεν επηρεάζονται από αυτές τις εξελίξεις, καθώς διεξάγονται υπό τη νορβηγική άδεια της Norwegian Air.

ΠΗΓΗ: Εuronews

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές