Πανεπιστήμιο UClan: Επτά πτυχία Master’s για στελέχη

Το UCLan Cyprus λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 ως εγγεγραμμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Οικοδομημένο σε στερεές αρχές ακαδημαϊκής αριστείας, και προσφέρει γνήσια βρετανική μόρφωση υψηλού επιπέδου. Απονέμει πτυχία που αναγνωρίζονται τόσο από την Κύπρο όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Στο πανεπιστήμιο λειτουργούν τρείς σχολές: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών και η Νομική Σχολή. Όλα τα προγράμματα σπουδών έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποτελεί ένα έργο μεγάλης χρηματικής επένδυσης, με στόχο τη διασφάλιση υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας στην εκπαίδευση και με ολοκαίνουργιες κτηριακές εγκαταστάσεις στην πανεπιστημιούπολή του, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας. Το στρατηγικό όραμα του UCLan Cyprus είναι να οικοδομήσει ένα κορυφαίο και σύγχρονο πανεπιστήμιο, αναγνωρισμένο για την παροχή μίας μοναδικής φοιτητικής εμπειρίας, καθώς και για την προσφορά του στη διεθνή έρευνα και καινοτόμο μάθηση.

Τα πτυχία Μaster’s που προσφέρει το UCLan Cyprus σε στελέχη είναι:

1. Master’s in Business Administration ( MBA)
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέματα διεύθυνσης επιχειρήσεων και προϋποθέτει ως βασικό κριτήριο εισδοχής επαγγελματική εμπειρία τριών ετών.

2. MSc in Business Management
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc in Business Management» προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και την ανάλυση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

3. MSc in Marketing Management
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc in Marketing Management» είναι αναγνωρισμένο από το Chartered Institute of Marketing (CIM) του Ηνωμένου Βασιλείου και στοχεύει σε θέματα μάρκετινγκ, ψηφιακού μάρκετινγκ και στρατηγικής μάρκετινγκ.

4. MA in Teaching English to Speakers of other Languages (TESOL) with applied Linguistics
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα TESOL στοχεύει στην πρακτική διδασκαλία της γλώσσας, στην κατανόηση των μεθόδων διδασκαλίας γλωσσών και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας.

5. MA in Educational Leadership
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MA in Educational Leadership» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που προτίθενται να έχουν ένα ηγετικό ρόλο στον τομέα της εκπαίδευσης ή την ευθύνη για την ηγεσία και τη διαχείριση ατόμων ή ομάδων.

6. Master of Laws (LLM)
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «LLM» δίνει τη δυνατότητα για ειδίκευση στους τομείς του Διεθνούς Δικαίου Ενέργειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διεθνούς Ασφάλειας και του Δικαίου των Επιχειρήσεων.

7. MSc in Computing
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc in Computing» παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να αναπτύξουν γενικές δεξιότητες πληροφορικής, που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς της ζωής, καθώς και δεξιότητες για την ανάπτυξη λογισμικών συστημάτων.

Στελέχη που φοιτούν αυτή τη στιγμή σε προγράμματα Master’s
Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στοχεύει στην εισδοχή μεταπτυχιακών φοιτητών από Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, ευρωπαϊκές  χώρες και ευρύτερα από τη διεθνή κοινότητα. Προσελκύει νεαρούς απόφοιτους, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη κυπριακών και διεθνών εταιρειών, όπως TGI Fridays, Louis Hotels, CYTA, Coca Cola Bulgaria και Reuters Cyprus, οι οποίοι επιθυμούν πανεπιστημιακή βρετανική εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει ορίσει πρόσφατα έξι νέους υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές.

Γιατί στο UCLan Cyprus
Ο Professor in Entrepreneurship & Family Business, Head of Business and Management School Panikkos Poutziouris, απαντά στο ερώτημα γιατί να επιλέξει κανείς το UCLan Cyprus:

Γιατί ένα στέλεχος να επιλέξει το δικό σας πρόγραμμα;
H Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει μια σειρά από πρακτικά μεταπτυχιακά προγράμματα για φιλόδοξους επαγγελματίες, οι οποίοι στοχεύουν στην επαγγελματική ανέλιξη στο χώρο των επιχειρήσεων και της εκπαιδευτικής ηγεσίας. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα βασίζονται στη διαδραστική και συμμετοχική διδασκαλία, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη στους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο πανεπιστήμιο. Παράλληλα παρέχονται ευκαιρίες στους φοιτητές για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επίσης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο άλλων πρωτοβουλιών, στοχεύει στη δικτύωση, στην καινοτόμο σκέψη και στο επιχειρείν με Διαγωνισμούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε συνεργασία με επαγγελματικούς συνδέσμους και επιχειρηματικούς φορείς.

Πόσο αυξάνονται σήμερα οι ευκαιρίες ανέλιξης για ένα στέλεχος, που αποφασίζει να επενδύσει σε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο;
Τα προγράμματα μας είναι ευέλικτα. Προσφέρουν ευκαιρίες για επαγγελματική σταδιοδρομία και ραγδαία ανέλιξη στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών. Συγκριμένα, το παγκοσμίου φήμης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) αναδεικνύει τα προσόντα της στρατηγικής διαχείρισης στον κόσμο των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να αναρριχηθούν σε διοικητική ιεραρχία και να επιχειρήσουν καινοτομίες.

Για τους νεαρούς απόφοιτους, που στοχεύουν σε καριέρα στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, προτείνουμε το  μεταπτυχιακό πρόγραμμα «BSc in Business Management». Οι επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στο χώρο των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, έχουν την επιλογή του «MSc in Marketing Management». Για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διεκδικούν ηγετικούς ρόλους στον αναδυόμενο χώρο της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης, προσφέρονται το ΜΑ Educational Leadership  και το ΜΑ TESOL-Applied Linguistics.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Λεωφόρος Πανεπιστημίου 12-14,Πύλα, 7080, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24694000
Φαξ: 24812120
E-mail: admissions@uclancyprus.ac.cy

Ιστοσελίδα: www.uclancyprus.ac.cy

Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business.

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού