FREDERICK: Πτυχία Master για στελέχη

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα πλέον καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο. Έχει λάβει την τελική άδεια λειτουργίας από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και τις πιστοποιήσεις Diploma Supplement Label και ECTS Label από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονότα που αποδεικνύουν το υψηλό του επίπεδο σπουδών.

Το Πανεπιστήμιο Frederick διακρίνεται για το εύρος επιλογών που παρέχει με σύγχρονα και μοναδικά προγράμματα σπουδών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, παρέχονται τα ακόλουθα μεταπτυχιακά προγράμματα διοίκησης:

1. The Frederick MBA Program
Το νέο, ευέλικτο πρόγραμμα MBA ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας και στόχο έχει τη δημιουργία στελεχών με ισχυρό υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα στηρίζεται από πεπειραμένους ακαδημαϊκούς με εμπειρίες διδασκαλίας σε καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό της Κύπρου.

Μέσω των πολλών επιλεγόμενων μαθημάτων δίνεται η δυνατότητα εξειδίκευσης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση έργων και εφοδιαστικής αλυσίδας και το μάρκετινγκ. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το Frederick MBA είτε αυτό γίνεται μέσω του παραδοσιακού τρόπου διδασκαλίας στην τάξη (πλήρους ή μερικής απασχόλησης) είτε μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Online ΜBΑ), προσφέρει ευελιξία στους φοιτητές, επιτρέποντάς τους να επιλέγουν τον τρόπο μελέτης που ταιριάζει καλύτερα σ’ αυτούς, στην καριέρα τους και σε άλλες προσωπικές τους δεσμεύσεις.

2. MSc in International Trade and Shipping Management
Τα ναυτιλιακά σταθερά εξελίσσονται σε έναν από τους βασικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Εμπόριο και Ναυτιλιακή Διοίκηση είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε στελέχη που απασχολούνται στον ευρύτερο τομέα των ναυτιλιακών να αποκτήσουν εξειδικευμένη και σε βάθος γνώση των δομών, μεθόδων και θεσμικών πρακτικών του διεθνούς εμπορίου και της ναυτιλίας στο διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον που δρουν.

Το πρόγραμμα καλύπτει βασικούς άξονες της επιστήμης, όπως Διεθνές Εμπόριο, Logistics, Πλοιοδιαχείριση, Χρηματοοικονομικά και Διεθνείς Μεταφορές. Στηρίζεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς, καθώς και καταξιωμένους επισκέπτες καθηγητές με δράση στο χώρο του διεθνούς εμπορίου.

3. MSc in Engineering Management
Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Engineering Management (MEM) έχει στόχο να γεφυροποιήσει το χάσμα μεταξύ Μηχανικής και Διοίκησης. Προγράμματα ΜΕΜ παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση διεθνώς, όπου παρατηρείται ζήτηση για απόφοιτους που συνδυάζουν τεχνική κατάρτιση με γνώσεις διοίκησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μηχανικούς και επιστήμονες που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της διοίκησης, αλλά και σε στελέχη που επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερα τις πρακτικές και τις θεωρίες διοίκησης που εφαρμόζονται σε τεχνολογικούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα παρέχει επίσης τη δυνατότητα εξειδίκευσης στην Ενεργειακή Διαχείριση και Διαχείριση Υδρογονανθράκων. Φοιτητές που θα επιλέξουν αυτή την κατεύθυνση θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες απαιτήσεις στο χώρο της Ενεργειακής Διοίκησης, που αναπτύσσονται με την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

4. MSc in Health Management
Το εξειδικευμένο πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας επικεντρώνεται στις σύγχρονες πρακτικές διοίκησης στον τομέα της υγείας. Σκοπός του είναι η προετοιμασία της επόμενης γενιάς στελεχών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Το πρόγραμμα καλύπτει θέματα οργάνωσης - διοίκησης, χρηματοοικονομικής διαχείρισης υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πολιτικής και είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του ΓεΣΥ. Παρέχει επίσης την ικανότητα χρήσης όλων των σύγχρονων εργαλείων διοίκησης τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο.

Γιατί στο Πανεπιστήμιο Frederick
Η Professor of Management Science, Dean, School of Economic Sciences & Administration, Eleni Hadjiconstantinou, PhD, DIC, BSc, FORS, απαντά στο ερώτημα για να επιλέξει κανείς το Πανεπιστήμιο Frederick:

Γιατί ένα στέλεχος να επιλέξει το δικό σας πρόγραμμα Master’s;
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό από πλεονεκτήματα: Παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, καινοτόμα και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, δυνατότητες ευέλικτης φοίτησης τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Το Frederick MBA έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, να επαναπροσδιορίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να διαμορφώσουν σωστά και εποικοδομητικά το μέλλον τους.

Πόσο αυξάνονται οι ευκαιρίες ανέλιξης για ένα στέλεχος που αποφασίζει να επενδύσει σε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο;
Στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε η απόκτηση καινούργιας γνώσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανέλιξη και την επιτυχία. Ιδιαίτερα στο χώρο της διοίκησης η αγορά εργασίας απαιτεί στελέχη με γνώση σύγχρονων θεωριών και εξειδικευμένων πρακτικών σε διάφορους  τομείς απασχόλησης. Πιστεύω ότι στελέχη που έχουν να επιδείξουν αυτά τα στοιχεία θα έχουν καλύτερες πιθανότητες ανέλιξης και αυτό σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί με ποιοτικές μεταπτυχιακές σπουδές.

Στοιχεία επικοινωνίας
Οδός Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, 1036 Λευκωσία
Tηλέφωνο:  22 431355 (ext. 41193)
E-mail: e.hadjiconstantinou@frederick.ac.cy / eng.he@frederick.ac.cy

Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο αφιερώματος στο τεύχος Ιουλίου του IN Business.

 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού