15 Κυπριακές εταιρείες διακρίθηκαν ως National Champions

H RSM Cyprus, μέλος της RSM International, του 7ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 8η συνεχή χρονιά, ανακοινώνει τις 15 Κυπριακές επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν «National Champions». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος συνολικά 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης, 40% περισσότερες από την περσινή χρονιά, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τα τελευταία 8 χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός. 

O Αdrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards ανέφερε «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις της Κύπρου που διακρίθηκαν σε National Champions. Η διάκριση σε αυτόν τον ποιοτικά αυστηρό διαγωνισμό όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό είναι πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στα επόμενα στάδια».

Παράλληλα, η Κύπρος κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των National Champions, καθώς ο φετινός αριθμός των διακριθέντων Κυπριακών επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά! Οι 15 επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν σε National Champions ανά κατηγορία είναι οι:

The Award for Environmental & Corporate Sustainability

GREEN DOT CYPRUS

The UKTI Award for Innovation

C.B.B LIFELINE BIOTECH,  FOOD RAM,  NIPD GENETICS,  SIGNALGENERIX

The Business of The Year Award with Turnover €0-25m

BOOKCYPRUS.COM

The Award For Customer Focus

DROGOPHARMA

The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award

INFOSCREEN

The Import/Export Award

ELYSEE IRRIGATION, MEDOCHEMIE,  REMEDICA

The RSM Entrepreneur of the Year Award

COCOON CREATIONS SERVICES,  HEART CYPRUS & SOCIAL AIRWAYS

The Employer of the Year Award

COLUMBIA SHIPMANAGEMENT,  THE BEST MCC

 

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Cyprus, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία των 15 National Champions. Η επιτυχία τους αυτή αναδεικνύει την ποιότητα της Κυπριακής επιχειρηματικότητας και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες επιχειρήσεις και θα είμαστε βέβαια δίπλα τους στα υπόλοιπα στάδια του διαγωνισμού».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η RSM Cyprus επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο, κατόπιν έρευνας, ένα μικρό αριθμό Κυπριακών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους,  με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. «Στόχος αυτής της ενέργειας μας είναι η ανάδειξη της Κυπριακής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή των Κυπριακών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι Κυπριακές αυτές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρεται.

Η αξιολόγηση των εταιρειών που έλαβαν μέρος αλλά και η επιλογή των National Champions πραγματοποιήθηκε από την κριτική επιτροπή των  European Business Awards, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης, όπως οι: Karel De Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Yves Leterme, τ.Πρωθυπουργός του Βελγίου, Emil Constantinescu, τ.Πρόεδρος της Ρουμανίας,  Arnold Rüütel, τ.Πρόεδρος της Εστονίας, Petar Stoyanov, τ.Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Jose Aznar, τ.Πρωθυπουργός της Ισπανίας και επιχειρηματίες όπως οι: Peter Brabeck-Lethmathe, τ.CEO της Nestle, Gilbert Ghostine, Διευθ.Σύμβουλος της Diageo Continental Europe, Isidoro Unda, CEO της Atradius, κά. 

Όπως αναφέρεται, αξιοσημείωτη αύξηση παρουσιάστηκε φέτος στις συμμετοχές των κατηγοριών «Business of the Year Award με Κύκλο Εργασιών €0-25m και €150m+» και «Τhe RSM Entrepreneur of the Year Award», ενώ οι 3 κορυφαίοι κλάδοι εταιρειών που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές ήταν ο κλάδος της Πληροφορικής, ο Κατασκευαστικός κλάδος και ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των «Εθνικών Πρωταθλητών» της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Cyprus και τα European Business Awards το φθινόπωρο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των National Champions από όλη την Ευρώπη φέτος είναι 709 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 15 προέρχονται από την Κύπρο. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις Κυπριακές επιχειρήσεις σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή, να καταφέρουν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες αλλά παράλληλα να διακριθούν και να ξεχωρίσουν σε ένα τόσο μεγάλο και διεθνούς κύρους διαγωνισμό», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι 15 Νational Champions πληρούσαν τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια της επιτροπής αξιολόγησης και θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Στο στάδιο αυτό οι πρωταθλήτριες εταιρείες θα υποβάλλουν μια παρουσίαση τους σε μορφή video διάρκειας 5 λεπτών, η οποία θα συνοδεύει την γραπτή αίτηση που έχουν ήδη συμπληρώσει», σημειώνεται.

Όλες οι εταιρείες θα αξιολογηθούν από τους κριτές οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban d'Honneur» με βάση τις 10 κατηγορίες των βραβείων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015 και μετέπειτα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο των συνεντεύξεων ενώπιον του πάνελ των κριτών, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα σε γραφεία της RSM. Το καλοκαίρι του 2015 θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγορίας στην τελετή απονομής.

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού