ΜΤΝ: Στηρίζει εκστρατεία ενημέρωσης προσκόπων για το διαδίκτυο
11:21 - 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονταν σε προσκόπους διοργάνωσε η ΜΤΝ, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τον μη κυβερνητικό οργανισμό Cyber Ethics. Το θέμα των σεμιναρίων ήταν η ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο και το cyberbullying.
Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, περισσότερα από 800 παιδιά, ηλικίας 7-11 ετών, βρέθηκαν στον κατασκηνωτικό χώρο του Σώματος Προσκόπων Κύπρου στα Πλατάνια. Εκεί βρίσκονταν οι εθελοντές της ΜΤΝ και ομάδα εμπειρογνωμόνων που μέσα από παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια ενημέρωσαν τα παιδιά για όλους τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η παρενόχληση και τους πρόσφεραν χρήσιμες συμβουλές, για να προστατευθούν.
Ο CEO της ΜΤΝ Philip Van Dalsen δήλωσε σχετικά: «Η σωστή ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει κάθε πιθανό κίνδυνο, όπως είναι ο εκφοβισμός και η παρενόχληση μέσω διαδικτύου, που απειλούν ιδίως τις ευάλωτες ομάδες. Εμείς, ως εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δεν φροντίζουμε μόνο να προσφέρουμε υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά θεωρούμε καθήκον μας να εκπαιδεύουμε κατάλληλα τους πολίτες και κυρίως τα νεαρά παιδιά, ώστε να τις απολαμβάνουν με ασφάλεια».