Το θράσος του Χριστοδούλου

Χριστόδουλος Χριστοδούλου - «Τρόφιμος» του σπάταλου και διαπλεκόμενου κράτους για μια ζωή. Υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Οικονομικών κι έπειτα Κεντρικός Τραπεζίτης.

Το γεγονός ότι ο επί σειράν ετών ισχυρότερος άνδρας της Κυπριακής Οικονομίας παραδέχτηκε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή είναι ένα έγκλημα μείζονος σημασίας. Δείχνει ότι ο ισχυρότερος άνδρας της Κυπριακής οικονομίας εξαπατούσε το κράτος το οποίο πλήρωνε τους παχουλούς μισθούς του και πληρώνει ακόμη τις παχουλές συντάξεις του. Εξαπατούσε το κράτος το οποίο του έδωσε αξιώματα, λιμουζίνες με οδηγούς, δύναμη, επιρροή, status.   

Είναι εξοργιστικό και προκλητικό το ύφος και η συμπεριφορά του κυρίου Χριστοδούλου. «Έχω προσφέρει στο κράτος περισσότερα από όσα έχω λάβει» είπε στους δημοσιογράφους και «έχω ήσυχη την συνείδηση μου» συνέχισε.

Μόνο ντροπή πρέπει να νιώθει ο κύριος Χριστοδούλου. Διότι και ο εντιμότερος αλλά και ο παραγωγικότερος όλων όταν αναλαμβάνει νευραλγικής σημασίας δημόσιες θέσεις θεωρητικά αναλαμβάνει το εκάστοτε πόστο με βασικό γνώμονα το καλό του τόπου και όχι της τσέπης του, ούτε βεβαίως για να τακτοποιήσει την οικογένειά του.

Το θράσος του απέραντο. Το ύφος του απαίσιο. Θα ζητήσει και τα ρέστα από πάνω από μια δοκιμαζόμενη κοινωνία που ανακαλύπτει ότι αυτόν που για χρόνια τον πλήρωνε να την προστατεύει την εξαπατούσε.

Τα περί παράδοσης έργου και μάλιστα σημαντικού, πολυσχιδούς και ανεκτίμητης αξίας μόνο βερεσέ τα ακούμε. Άλλωστε τα ήθη και την προσφορά του ανδρός θα την κρίνει η ιστορία, η οποία γράφεται μέσα από την κοινωνία.

Και όλα όσα έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί συνηγορούν στο ότι ο κ. Χριστοδούλου μάλλον έχει επωφεληθεί περισσότερο σε σχέση με τις υπηρεσίες που έδωσε σε αυτόν τον τόπο.  

Υπάρχει βλέπετε μια λέξη στην ελληνική, η λέξη: αιδώς. Αυτή συνδέεται άμεσα με το μέτρο του καθενός, τη σεμνότητα, τη σύνεση και το ήθος του. Καλό είναι ο κ. Χριστοδούλου να αναζητήσει να βρει κάπου στη συνείδησή του αυτόν τον όρο και να αφήσει κατά μέρους τις πομπώδεις δηλώσεις και τις μεγαλοστομίες.

 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάτησε «στοπ» στις αναφορές βιωσιμότητας: Πώς πρέπει να το εκλάβουν οι επιχειρήσεις;
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Startups & ΜμΕ στην Κύπρο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του κατάλληλου συμβούλου
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;