Powered by

Χαμηλή ανεργία στην Ιαπωνία

Στο 3,5% υποχώρησε τον Αύγουστο το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνία, ενώ η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας παρέμεινε στο υψηλότερο επίπεδο κατά τα τελευταία 22 χρόνια, αντανακλώντας τη βελτίωση που παρουσίασε πρόσφατα η αγορά εργασίας.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%, από το 3,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιαπωνίας.

Η αναλογία θέσεων εργασίας και αυτών που ζητούσαν εργασία διαμορφώθηκε στο 1,10 τον Αύγουστο, παραμένοντας αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, όταν ο δείκτης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1992, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας παρουσίασε μη αναμενόμενη πτώση τον Αύγουστο, ενώ οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέχισαν να μειώνονται διευρύνοντας τους φόβους για τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων τον περασμένο Απρίλιο.

Τα στοιχεία αυξάνουν τις ανησυχίες ότι η δειλή ανάκαμψη που παρουσιάζει η ιαπωνική οικονομία έχει πληγεί από την αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων και ενισχύει αυτούς που επιχειρηματολογούν ενάντια σε ακόμη μια αύξηση του φόρου το επόμενο έτος.

Η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 1,5% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, μετά την ενίσχυση της κατά 0,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας. Η αγορά ανέμενε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,3%.

Άλλα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας κατέδειξαν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν τον Αύγουστο σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο, κατά 4,7%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχωρούν κατά τους τελευταίους πέντε μήνες μετά την αύξηση από την ιαπωνική Κυβέρνηση του φόρου επί των πωλήσεων από 5,0% σε 8,0%.

Η αγορά ανέμενε μείωση των δαπανών κατά 3,6% μετά τη βουτιά κατά 5,9% που κατέγραψαν οι δαπάνες τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο