Eurosuccess: Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα "Ενασχόληση με Συμμορίες ή με Νέους"

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting, διοργανώνει δωρεάν βιωματικό εργαστήρι με θέμα ‘’Ενασχόληση με Συμμορίες ή με Νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο’’. Το εργαστήρι εμπίπτει στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου “EUGANGS – New skills and competences to address skills gaps and mismatch within the sectors working with Gang and Youth Crime across Europe”. 

Οι συμμορίες κυριαρχούν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει όμως ένα συστηματικό, απόλυτα υποστηριζόμενο και ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να αντιμετωπίζει το δομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ψυχολογικό και δημόσιο γενικό πλαίσιο πολιτικής στο οποίο εμφανίζονται και λειτουργούν οι συμμορίες.

Σκοπός του έργου είναι οπό να κατηγοριοποιήσει τις δεξιότητες και τυχόν ελλείψεις, ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης προς τους εργαζομένους οι οποίοι ασχολούνται με τις συμμορίες και τα διάφορα εγκλήματα/αρνητικές καταστάσεις που παρατηρούνται ως αποτέλεσμα από τη δράση τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω εκπαίδευση έχουν άτομα τα οποία ασχολούνται με το τομέα της εκπαίδευσης ή/και άτομα τα οποία έχουν επαφή με τις ομάδες-στόχους του έργου, οι οποίες κρίνονται υψηλού κινδύνου ή/και άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για το θέμα (Νομικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Κοινωνιολόγοι, Αστυνομικοί, Εθελοντές από την Κοινότητα κ.α).

Οι θεματικές που θα καλύψει η εκπαίδευση είναι:

  • Διαμόρφωση Πολιτικών
  • Διαπροσωπική επικοινωνία
  •  Ασφαλές περιβάλλον εργασίας
  •  Ψυχολογικές προσεγγίσεις
  • Κοινωνική δομή

Όσα άτομα παρακολουθήσουν όλες τις εκπαιδευτικές συναντήσεις, θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής και στη συνέχεια, πιθανόν, να χρειαστεί να εκπαιδεύσουν, σε πιλοτική φάση, άλλα άτομα σε σχέση με το πιο πάνω θέμα.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια, παρακαλούνται όπως επιλέξουν εδώ για να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής, και την αποστείλουν κατάλληλα συμπληρωμένη μέσω email στο info@eurosc.eu ή μέσω fax στο 22518248, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 13/10/2014.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, σε πέντε συναντήσεις (05/11, 12/11, 19/11, 26/11 και 03/12),  μεταξύ των ωρών 17:00 - 20:00. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως για όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από την Αγγλία, Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία και έχει διάρκεια από τις 01/10/2013 μέχρι τις 30/09/2016.

Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι δωρεάν. Για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε εδώ για το ενημερωτικό φυλλάδιο του έργου ή/και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.eugangs.eu και την ιστοσελίδα της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu

 

Δειτε Επισης

Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)