Powered by

6,6 εκ. λίρες στοιχίζει κάθε παιχνίδι αγγλικής ομάδας

Αστρονομικά ποσά λαμβάνουν οι ομάδες στην Αγγλία για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, όπως αναφέρει η ΚΟΠ στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με τα χρήματα που πληρώνουν τα κανάλια που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα, το κόστος για κάθε παιχνίδι ανέρχεται στα 6,6 εκατομμύρια στερλίνες.

Συγκεκριμένα, για την τριετία 2013-2016, τα δικαιώματα του Αγγλικού Πρωταθλήματος έχουν αγοραστεί από δύο κανάλια, το SKY και το BT.

Οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ χωρίστηκαν σε επτά πακέτα και το SKY πήρε πέντε από αυτά (116 αγώνες τη σεζόν) και η BT πήρε τα υπόλοιπα δύο πακέτα (38 αγώνες τη σεζόν).

Το SKY πήρε τα πέντε πακέτα πληρώνοντας συνολικά για τρία χρόνια 2,3 δισεκατομμύρια στερλίνες, ενώ BT πλήρωσε συνολικά για τους 38 αγώνες που θα μεταδίδει στην κάθε σεζόν για τρία χρόνια 738 εκατομμύρια στερλίνες.

Τα ποσά αυτά είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με την τριετία 2010-2013 όταν τα δικαιώματα τα είχαν το SKY και το ESPN.

Την τριετία 2010-2013 το κόστος του κάθε αγώνα ανερχόταν στα 4,7 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ με την περσινή συμφωνία, το κόστος για κάθε αγώνα ανέρχεται στα 6,6 εκατομμύρια στερλίνες.

Η Premier League η οποία διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της, διαμοιράζει τα χρήματα ως ακολούθως:

-Το 50% διαμοιράζεται εξίσου στα Σωματεία.

-Το 25% διαμοιράζεται ανάλογα με το πόσοι αγώνες της κάθε ομάδας θα μεταδοθούν.

-Το υπόλοιπο 25% διαμοιράζεται ανάλογα με τη βαθμολογική θέση που θα τερματίσει η κάθε ομάδα.

-Επιπλέον, τα Σωματεία διαμοιράζονται ισόποσα τα χρήματα που προκύπτουν από την πώληση των δικαιωμάτων σε χώρες του εξωτερικού.

Για τη σεζόν 2013-2014 η Λίβερπουλ πήρε τα περισσότερα χρήματα, 97,5 εκατομμύρια στερλίνες, ποσό που συνιστά το μεγαλύτερο που πήρε ποτέ ομάδα της Premier League.

Βάσει των κανονισμών διαμοιρασμοί των χρημάτων, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στη βαθμολογία έχει εξασφαλισμένα 60 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ οι ομάδες που ανεβαίνουν από την Championship στην Premier League παίρνουν 120 εκατομμύρια στερλίνες.

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ