Powered by

Γαλλία: Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για περικοπές 21 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin δήλωσε ότι η Γαλλία ενδεχομένως να μην καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιο μείωσης των δαπανών κατά 21 δισ. ευρώ το επόμενο έτος λόγω του χαμηλού πληθωρισμού, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Δεν μπορούμε να έχουμε τους ίδιους στόχους με τον πληθωρισμό να γίνεται πολύ αδύναμος", δήλωσε ο Sapin σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο Agence France Presse.

Οι δηλώσεις του έρχονται ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2015 και με τη Γαλλία να πιέζει την Ευρώπη για μια πιο ευέλικτη στάση όσον αφορά την εφαρμογή των δημοσιονομικών κανονισμών. 

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα χάσει τους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα αυτό το έτος καθώς η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Η γαλλική κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα για τη μείωση των δαπανών αυτό το έτος.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών έρχονται μόλις 24 ώρες μετά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Francois Hollande με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.

Στη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε στον Draghi ότι η Γαλλία – η οποία έχει ήδη λάβει δύο παρατάσεις από την Κομισιόν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων – θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη μείωση του ελλείμματος.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα