Powered by

Στη Μόσχα ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Ο Ομοσπονδιακός Πύργος, ο ουρανοξύστης που κατασκευάζεται στο Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο της Μόσχας, είναι από τις 24 Σεπτεμβρίου, το υψηλότερο οικοδόμημα της Ευρώπης. 

Έφθασε τα 343 μέτρα και θα τα ξεπεράσει: Θα φθάσει τα 373,7 μέτρα με 97 ορόφους όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, στις αρχές Ιανουαρίου 2015 όπως προγραμματίζεται.

 

Στην Ευρώπη ο υψηλότερος ουρανοξύστης ήταν, επί σειρά ετών, ο 87οροφος Shard στο Λονδίνο: Ύψος 309,3 μέτρα.
Ο νέος ουρανοξύστης δεν είναι ο μόνος στη Μόσχα. Είναι αυτή τη στιγμή μισό περίπου μέτρο υψηλότερος από δυο άλλους Πύργους που έχουν υψωθεί τα τελευταία έξη χρόνια στο Κέντρο. 

Ο ένας έχει ύψος 242,4 μέτρα και 67 ορόφους στους οποίους έχουν εγκατασταθεί εταιρείες, τράπεζες, γραφεία ξένων εταιρειών και εστιατόρια. Ο άλλος έχει ύψος 351,8 μέτρα και 71 ορόφους, όλους οικογενειακά διαμερίσματα και τρία εστιατόρια.

Αρχικά, η οικοδόμηση ουρανοξυστών στη Μόσχα προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και πορείες Μοσχοβιτών οι οποίοι φοβούνταν ότι θα άλλαζε ο ιστορικός χαρακτήρας της ρωσικής πρωτεύουσας. 

Μια σχετικά πρόσφατη δημοσκόπηση, του Μαρτίου 2014, δείχνει ότι άλλαξαν τα πνεύματα. Μονό 35% πιστεύουν ότι «τραυματίστηκε η «εικόνα» της Μόσχας και το 80% περίπου δεν βρίσκει «ενοχλητική» την παρουσία τους.
Η κατασκευή ουρανοξυστών και πολυώροφων κτίριων στη Μόσχα υποστηρίζεται και προωθείται από τις δημοτικές αρχές και από τα σωματεία αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων. 

Υποστηρίζουν με επιχειρήματα ότι η επέκταση της πόλης προς τα ύψη περιορίζει την οριζόντια επέκταση της η οποία σημαίνει επέκταση του οδικού συστήματος και των υπηρεσιών (ενέργεια, νερό κλπ) και περιορίζει τις δαπάνες. Και, ίσως το κυριότερο, διασώζει τα δάση και την πανίδα της περιοχής.
ΠΗΓΗ: nea.gr
 

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο