Powered by

Pimco: Εκροές 10δις μετά την αποχώρηση Gross

Εκροές συνολικού ύψους 10 δισ. δολ. περίπου γνώρισε η Pacific Investment Management Co. μετά την αιφνίδια αποχώρηση του συνιδρυτή της Bill Gross την Παρασκευή, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγή με γνώση του θέματος.

Η Pimco προετοιμάζεται και για νέες εκροές μετά την αποχώρηση του Gross η οποία ήρθε μετά από συγκρούσεις με τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο.

Ορισμένοι από την επενδυτική εταιρεία εκτιμούν ότι οι απώλειες θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολ.  λόγω των εκροών, αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερες εκροές.

Αναλυτές της Bernstein Research υπό τον Thomas Seidi προειδοποιούν ότι οι επενδυτές είναι πιθανό να αποσύρουν 10% έως 30% από τα πάγια που έχει η Pimco υπό την διαχείρισή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Douglas Hodge σε ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι η εταιρεία "διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους σχεδόν 2 τρισ. δολ." εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι  "η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας θα παραμείνει μαζί μας".

Η απόσυρση κεφαλαίων που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 δισ. δολ. ενδεχομένως να προκαλέσει αναταράξεις σε ορισμένα τμήματα της αγοράς ομολόγων με περιορισμένη δραστηριότητα, εκτιμούν οι αναλυτές, καθώς η Pimco θα αναγκάζεται να πουλά περιουσιακά στοιχεία για να καλύψεις τις αποπληρωμές, αναφέρει η WSJ.

Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές της εταιρείας προσπαθούν να επωφεληθούν από τις εκροές.

"Υπάρχει το ενδεχόμενο η Pimco να χάσει την κυριαρχία της στην αγορά σταθερού εισοδήματος καθώς τα κεφάλαια αυτά θα μετακινούνται σε άλλες εταιρείες, κάτι που θα βοηθήσει να διαμορφωθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στο σταθερό εισόδημα", σημειώνει ο Gary Pollack, ο οποίος συμμετέχει στη διαχείριση 12 δισ. δολ. ως επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Deutsche Bank AG στη Νέα Υόρκη.

Η ανταγωνιστική DoubleLine Capital γνώρισε τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων για το 2014 την Παρασκευή, αναλαμβάνοντας "εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Jeffrey Gundlach, διευθύνων σύμβουλος.

Το μεγαλύτερο αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο, το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Δημόσιων Υπαλλήλων της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει τις επενδύσεις του στην Pimco "προς το παρόν", ενώ θα διενεργήσει ταυτόχρονα "μια ενδελεχή ανάλυση της έκθεσης" του στην εταιρεία.

Ο Gross ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποχώρηση του από την Pimco για να αναλάβει επικεφαλής σε ένα μικρό ομολογιακό fund στην ανταγωνιστική Janus Capital Group Inc. Ο Gross, ο οποίος δημιούργησε έναν κολοσσό στην αγορά ομολόγων, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρισμένους επενδυτές όλων των εποχών.

Από τις αναταράξεις δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και η μητρική της Pimco, ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz με την Deutsche Bank να μειώνει σήμερα την τιμή-στόχο στα 135 ευρώ από 140 ευρώ, επισημαίνοντας ότι το κλίμα είναι ξεκάθαρα αρνητικό μετά την αποχώρηση του Gross.

Η αποχώρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκροές ύψους 210 δισ. ευρώ τους επόμενους 24 μήνες, ή το 20% των περιουσιακών στοιχείων που έχει η εταιρεία υπό διαχείριση για τρίτα μέρη, σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο