Ραδιομαραθώνιος: Eισπράχθηκαν 37εκ ευρώ σε 24 χρόνια

Ο Ραδιομαραθώνιος είναι ο  πιο επιτυχημένος θεσμός παγκόσμια,  βάσει της πληθυσμιακής βάσης της Κύπρου, δήλωσε στο ΙnBusinessNews o Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου Ραδιομαραθωνίου Δημήτρης Σπαρσής. «Τα τελευταία 24 χρόνια έχουν εισπραχθεί πέραν των 37 εκ. ευρώ και  έχουν διανεμηθεί σε ιδρύματα και σε άτομα».

Ο 25ος Ραδιομαρθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις  20 και 21 Οκτωβρίου και το φετινό σλόγκαν είναι «Για τα δικά μας παιδιά». Θα συμμετέχουν και θα βοηθούν  πέραν των 1000 εθελοντών. 

«Η καινοτομία φέτος είναι ότι ξεφεύγουμε από το παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναφερόμαστε στα δικά μας παιδιά, διότι ο θεσμός καλύπτει όλα τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας, προσαρμογής, κινητικά προβλήματα, αλλά ακόμη και οικονομικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Σπαρσής. 
 

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου αναφέρθηκε στις διοικητικές προκλήσεις του θεσμού. «Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν: 42 περίπτερα ανά το παγκύπριο για τον οδικό έρανο, 16 κουμπαράδες  θα διέλθουν από όλες σχεδόν τις ελεύθερες περιοχές, πέντε πανηγύρια Αγάπης γίνονται σε κάθε πόλη», ανέφερε.  

Κλείνοντας, ο κ. Σπαρσής δήλωσε ότι δεν υπάρχει οικονομικός στόχος. «Δεν θέλουμε να ασκούμε πίεση σε κανένα, ο κάθε ένας από το υστέρημα του ότι μπορεί να προσφέρει είναι ευπρόσδεκτο, εξού και λέμε, για τα δικά μας τα παιδιά η οποιαδήποτε εισφορά είναι μεγάλη». 

Συνδιοργανωτές είναι η Τράπεζα Κύπρου, το Super FM και το συγκρότημα Δίας. Υποστηρικτές: η Αστυνομία Κύπρου, η Εθνική Φρουρά και η Ένωση Κοινοτήτων, Υποστηρικτές για τα πανηγύρια Αγάπης,  η G4S και οι φούρνοι Ζορμπάς. 

 

Δειτε Επισης

Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)