Powered by

Μάχη για τα δικαιώματα του Champions League στην Ελλάδα

Μάχη μέχρις εσχάτων δίνουν οι διεκδικητές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων ποδοσφαίρου Champions League και Europa League για την τριετία 2015-2018. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέραν των «παραδοσιακών» μνηστήρων, δηλαδή του ΟΤΕ και της Forthnet, προσφορές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατέθεσαν ο Antenna και η ΝΕΡΙΤ.

Ορισμένες πηγές σημειώνουν ότι το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος καθορίζει την πορεία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, καθώς η ΤΕΑΜ, η διαχειρίστρια εταιρεία των δικαιωμάτων για λογαριασμό της UEFA, θέτει τον πήχη για το ύψος της προσφοράς.

Ωστόσο, άλλες πλευρές τονίζουν ότι η ΤΕΑΜ διαθέτει τη διακριτική ευχέρεια να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όχι με αποκλειστικό κριτήριο το ύψος του τιμήματος. Θα μπορούσε, όπως εξηγούν, να παραχωρήσει τμηματικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε όλα τα υποψήφια σχήματα.

Εξάλλου, το 2011 η Forthnet είχε αποκτήσει τα δικαιώματα για την μετάδοση όλων των αγώνων της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα ελληνικής ομάδας, όλους τους αγώνες της Τετάρτης, εκτός από τον αγώνα πρώτης επιλογής, καθώς και στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες του διημέρου. Είχε ακόμη αποκτήσει το δικαίωμα προβολής όλων των αγώνων της Πέμπτης για το UEFA Europa League, εκτός από τον αγώνα πρώτης επιλογής, καθώς και τα στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης σηματοδοτεί πολλά για τις υποψήφιες εταιρείες.

Εάν o OTE εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, αυτό θα αποτελούσε ένα όχι αμελητέο πλήγμα για τη συνδρομητική τηλεόραση (NOVA) της Forthnet που μεταδίδει σήμερα τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Όλα αυτά, όταν η συνδρομητική τηλεόραση έχει μετατραπεί σε βασικό εργαλείο διεύρυνσης των μεριδίων αγοράς των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, με τη συνδρομητική βάση της NOVA και του ΟΤΕ να αριθμεί 500.000 και 320.000 εγγραφές, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, παρά τις προσφορές που φαίνεται να έχουν υποβάλει η ΝΕΡΙΤ και ο Antenna, η μετάδοση του Champions και του Europa League αναμένεται να παραμείνει υπόθεση της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Με άλλα λόγια, οι εποχές κατά τις οποίες η πρώην ΕΡΤ μετέδιδε -και είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για το κόστος απόκτησης ύψους 10,8 εκατ. ευρώ των δικαιωμάτων- τους αγώνες έχουν παρέλθει. Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΕΡΙΤ εκτιμάται ότι θα βρεθεί, εκ νέου, στο επίκεντρο της κριτικής εάν αποκτήσει τμήμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα
DBRS: Αναβάθμισε το outlook και έστειλε ένα ακόμα θετικό σήμα για την ελληνική οικονομία