Προβλήματα και λύσεις συζήτησαν ΕΒΕΑ και Τρ. Πειραιώς

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος με τις τράπεζες, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Αμμοχώστου με το Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς  Μάριο Σαββίδη και την επικεφαλής του Τμήματος Εταιρειών Εύη Ρωσσίδου-Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ΜΜΕ μέσω της μείωσης των επιτοκίων για επιχειρηματικά δάνεια και τρεχούμενους λογαριασμούς. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για αναδιάρθρωση και επιμήκυνση των δανείων, τη γρήγορη εκκαθάριση των επιταγών και την απλοποίηση των τραπεζικών διαδικασιών.

Ο κ. Σαββίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια σε αναδιάρθρωση των δανείων με γνώμονα πάντοτε τη διευκόλυνση των πελατών της, ιδιαίτερα εκείνων που είναι συνεργάσιμοι. Όσον αφορά το θέμα των επιτοκίων είπε ότι είναι δύσκολο για τις τράπεζες να δανείζουν με χαμηλό επιτόκιο, λόγω του σχετικά υψηλού κόστους άντλησης χρήματος.

Περαιτέρω ανάφερε ότι η Τράπεζα μελετά το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη διαχείριση των κονδυλίων που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την παραχώρηση δανείων με χαμηλότερο επιτόκιο. Επίσης, ανέλαβε να ενημερώσει το ΕΒΕΑ και τα μέλη του για τα νέα χρηματοδοτικά σχέδια που επεξεργάζεται η τράπεζα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων  με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του τόπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων