Ιορδανία: Ενδιαφέρον για κυπριακό αέριο

Η Ιορδανία με δεδομένα τα προβλήματα στην τροφοδοσία φυσικού αερίου από Αίγυπτο, έχει ανάγκη για προμήθεια φυσικού από γειτονικές περιοχές όπως η Κύπρος και η Γάζα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Ιορδανίας Atef Tarawneh, μετά τη συνάντηση που είχε στο ιορδανικό Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Κύπριους Βουλευτές, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Αμμάν.

Ο κ. Tarawneh, ο οποίος μίλησε στην ελληνική γλώσσα, την οποία γνωρίζει καθώς σπούδασε στην Αθήνα, δήλωσε ότι συζήτησαν σήμερα με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής πολλά θέματα, με ένα από αυτά να είναι και το θέμα της ενέργειας, το οποίο είναι, όπως πρόσθεσε, «ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ιορδανία».

Ανέφερε ότι όπως είναι γνωστό η Ιορδανία προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Αίγυπτο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες λόγω τρομοκρατικών ενεργειών υπάρχουν προβλήματα, υπογραμμίζοντας πως η Ιορδανία έχει ανάγκη για προμήθεια φυσικού αερίου από περιοχές, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά, περιοχές όπως η Κύπρος και η Γάζα.

«Νομίζω ότι με τις αμερικάνικες εταιρείες που εργάζονται στη Μεσόγειο αυτό είναι ενδεχόμενο πάρα πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως στο πλαίσιο της συνάντησης με την κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι προοπτικές ανοικοδόμησης και ανάπτυξης των περιοχών γύρω από την Ιορδανία, όπου σήμερα διεξάγονται συγκρούσεις, όπως η Συρία, το Ιράκ και η Λωρίδα της Γάζας.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τις κυπριακές εταιρείες να ανοίξουν γραφεία και να ετοιμαστούν, καθώς η Ιορδανία αποτελεί την πύλη προς αυτές τις περιοχές», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Μικρά κέρδη για το Brent, υποχώρησε το αμερικανικό αργό
Πόσες μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ χάθηκαν το 2024-Ανησυχία βουλευτών
Χωρίς εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα τα οικόπεδα 2, 3 και 9-Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ η κορεατική Kogas
Οι δασμοί Τραμπ ωθούν προς τα πάνω τις τιμές πετρελαίου
Επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας της Conercon Energy Solutions με την Huawei
«Κρίσιμος χρόνος το 2027 για να δούμε το πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο στην επιφάνεια της θάλασσας»
Δεν υπόσχεται σοβαρή μείωση τιμής ηλεκτρισμού το 2025 ο Παπαναστασίου-«Είναι αδύνατο, δεν αναμένουμε θαύματα»
ΔΣΜΚ: Πρώτα αποκοπή παραγωγής από μη οικιακά συστήματα φωτοβολταϊκών
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδια και κανονισμοί για ενεργειακή απόδοση-Kαταληκτική ημερομηνία η 28η Φεβρουαρίου
Η τρίτη ιστορικά μεγαλύτερη ποσότητα εισαγωγών LNG παγκοσμίως τον Ιανουάριο-Αυξημένη ζήτηση από Ευρώπη