Powered by

Barclays: Πρόστιμο γιατί εξέθεσε πελάτες της σε περιττούς κινδύνους

Πρόστιμο 38 εκατομμυρίων στερλινών επιβλήθηκε την Τρίτη στην τράπεζα Barclays από τις ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας γιατί εξέθεσε πελάτες της σε περιττούς κινδύνους, αποτυγχάνοντας να προστατεύσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Επιβάλλοντας το υψηλότερο της πρόστιμο για τέτοιου είδους θέματα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας (FCA) ανακοίνωσε ότι υπάρχουν «σημαντικές αδυναμίες» στα συστήματα και στους ελέγχους της Barclays μεταξύ Νοεμβρίου του 2007 και Ιανουαρίου του 2012 που έθεσαν σε κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία πελατών της, αξίας 16,5 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Η FCA, η οποία εφάρμοσε αυστηρότερους κανόνες που διέπουν την προστασία των περιουσιακών στοιχείων πελάτη μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, ανακοίνωσε ότι οι κίνδυνοι για τους πελάτες, εάν η τράπεζα γινόταν αφερέγγυα, αφορούσαν επιπλέον κόστος, χρονοβόρες καθυστερήσεις ή απώλεια περιουσιακών στοιχείων τους.

«Η Barclays απέτυχε να εφαρμόσει τα διδάγματα από προηγούμενες ενέργειες μας και από τις πολλές προειδοποιήσεις μας και εξέθεσε τους πελάτες της σε περιττούς κινδύνους», δήλωσε ο Tracey McDermott, επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της FCA.

"Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλες τις εταιρείες μετά την κατάρρευση της Lehman ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη διασφάλιση περιουσιακών στοιχείων πελατών", επισήμανε.

Η Barclays, η οποία ανέφερε ότι δεν επωφελήθηκε από αυτή την αποτυχία της και ότι κανένας πελάτης της δεν απώλεσε χρήματα, επωφελήθηκε από τη μείωση του προστίμου κατά 30%, λόγω του ότι συνεργάσθηκε με το FCA.

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο