Με την τήρηση των όρων, θα πάρουμε τη δόση
08:25 - 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ζήτημα εκταμίευσης της επόμενης δόσης από τους διεθνείς δανειστές προς τη Λευκωσία θα τεθεί εκ νέου μόνο όταν θεωρηθεί ότι εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Γεωργιάδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι κινητικότητα για το θέμα αναμένεται να προκύψει μετά και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις αναφορές του προέδρου της Δημοκρατίας για τα νομοθετήματα που είχε ψηφίσει η Βουλή.
Τόνισε ότι η Τρόικα θα τοποθετηθεί επί του συνόλου των αποφάσεων στην Κύπρο και εφόσον υπάρξει οριστικό ξεκαθάρισμα του θέματος.
Για τις αποφάσεις της Βουλής επί των αναπομπών του προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα αξιολογηθούν από την κυβέρνηση.
Σε ερώτηση κατά πόσο υπήρξε προ-διαβούλευση με την Τρόικα, πριν από τη συνεδρία της Βουλής, ο Χάρης Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά.
ΠΗΓΗ: riknews