Powered by

Ανοίγει ο κύκλος επαφών για την αφερεγγυότητα

Πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων που έχουν υποδείξει τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τεχνοκράτες, ενόψει της διαμόρφωσης εκ μέρους της Κυβέρνησης του πλαισίου αφερεγγυότητας πριν το τέλος του έτους.

Η συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 12.30μμ (Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου) στο γραφείο του και σε αυτή θα συμμετέχουν από πλευράς των πολιτικών κομμάτων οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρος των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι όροι εντολής της διακομματικής επιτροπής και να γίνει μια πρώτη παρουσίαση και ενημέρωση προς τους εμπειρογνώμονες των κομμάτων για το πως θα προχωρήσει ο χειρισμός του θέματος, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Παρόντες θα είναι και οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται το θέμα, ενώ η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει και δικηγορικά γραφεία με αγορά υπηρεσιών, για τη διαμόρφωση του πλαισίου αφερεγγυότητας, με στόχο την ολοκλήρωσή του πριν το τέλος του 2014.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας