Powered by

Ανοίγει ο κύκλος επαφών για την αφερεγγυότητα

Πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων που έχουν υποδείξει τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τεχνοκράτες, ενόψει της διαμόρφωσης εκ μέρους της Κυβέρνησης του πλαισίου αφερεγγυότητας πριν το τέλος του έτους.

Η συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 12.30μμ (Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου) στο γραφείο του και σε αυτή θα συμμετέχουν από πλευράς των πολιτικών κομμάτων οι Κρις Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κολοκασίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ, Τάσος Γιασεμίδης εκ μέρους της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, Πάρης Μαυρομμάτης εκ μέρος των Οικολόγων και Στέλιος Αμερικάνος εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι όροι εντολής της διακομματικής επιτροπής και να γίνει μια πρώτη παρουσίαση και ενημέρωση προς τους εμπειρογνώμονες των κομμάτων για το πως θα προχωρήσει ο χειρισμός του θέματος, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Παρόντες θα είναι και οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται το θέμα, ενώ η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει και δικηγορικά γραφεία με αγορά υπηρεσιών, για τη διαμόρφωση του πλαισίου αφερεγγυότητας, με στόχο την ολοκλήρωσή του πριν το τέλος του 2014.

Δειτε Επισης

Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη
Χωρίς προϋπολογισμό οι ΕΟΑ-Δαπανούν βάσει του δικαίου της ανάγκης με τη σύμφωνη έγκριση ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων γεωργών ενέκρινε το Υπουργικό-Ο προϋπολογισμός και το ανώτατο ποσό
Μερική διαγραφή κυβερνητικών χρεογράφων από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου