Powered by

Χαρδούβελης: Απορρίπτει κατηγορηματικά 3ο μνημόνιο στην Ελλάδα

Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει, η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίζει να βγαίνει, δήλωσε ο Γκ.Χαρδούβελης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Αυτή τη φορά μάλιστα ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Aποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε» είπε, μην αφήνοντας περιθώρια για άλλες ερμηνείες, -όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού στο Bloomberg για το θέμα εξόδου από το μνημόνιο, υποστήριξε ότι διαψεύδει τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Χαρδούβελης επανέλαβε από το Λονδίνο όπου ολοκληρώθηκε το 9ο Road Show του χρηματιστηρίου Αθηνών ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. 

Για την ελληνική οικονομία υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου, τόνισε, απορρίπτοντας νέα μέτρα.

Οι δηλώσεις του υπουργού

Ειδικότερα ο κ. Χαρδούβελης μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου, όπου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, το 9ο Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού.» 

» Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015.» 

» Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό σας είπα. Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε».

Το ίδιο απόλυτος και αρνητικός ήταν και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

«Όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται και όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους» επισήμανε.

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών