Powered by

3% πιο κάτω οι εισπράξεις του Τμήματος Φορολογίας

Στα €973,2 εκατομμύρια ανήλθαν οι εισπράξεις του Τμήματος Φορολογίας για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας μείωση 3% σε σύγκριση τις εισπράξεις του επταμήνου του 2013, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε €1.002,3 εκ.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος, οι εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος από τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, του ιδιωτικού τομέα, των αυτοεργαζομένων, καθώς και του εταιρικού φόρου, παρουσίασαν σημαντικές έως και μεγάλες μειώσεις, οι οποίες όμως αντισταθμίστηκαν από την αύξηση στις εισπράξεις στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, το φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, τις επιβαρύνσεις, την έκτακτη εισφορά ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και την αποκοπή μισθών στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα μειώθηκαν κατά 19% σε €71.851 εκ. σε σύγκριση με €89.202 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2103.

Οι εισπράξεις του φόρος εισοδήματος από υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν στα €168,36 εκ. παρουσιάζοντας μείωση 7% σε σύγκριση με €181,20 εκ., που ήταν οι εισπράξεις της αντίστοιχης περιόδου του 2013.

Μείωση 16% παρουσίασαν οι εισπράξεις του φόρου εισοδήματος από τους αυτοεργαζόμενους, οι οποίες υποχώρησαν στα €15,32 εκ. σε σύγκριση με €18,2 εκ. το επτάμηνο του 2013.

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 102% παρουσίασαν οι εισπράξεις του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, ο οποίος ανήλθε στο επτάμηνο του 2014 σε €12,09 εκ. σε σύγκριση με €5,99 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Οι εισπράξεις από το φόρο κεφαλαιουχικών κερδών την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε €19,90 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 67% σε σύγκριση με €11,89 εκ. Την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μείωση 3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από την έκτακτη εισφορά Άμυνας, η οποία υποχώρησε στα €291,53 εκ. το επτάμηνο του 2014 από €299,07 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα τέλη χαρτοσήμου υποχώρησαν κατά 7% στα €16,38 εκ. σε σύγκριση με €17,60 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013. Οι εισπράξεις από τις επιβαρύνσεις παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου παρουσίασαν αύξηση 57% και ανήλθαν σε €23,82 εκ. από €15,21 εκ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η έκτακτη εισφορά ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αυξήθηκε κατά 56% και ανήλθε σε €25.09 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με €16,07 την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ η εισφορά του δημοσίου τομέα για τις συντάξεις αυξήθηκε κατά 280% και ανήλθε σε €165.197 σε σύγκριση με €43.482 το επτάμηνο του 2013.

Αύξηση της τάξης του 49% παρουσίασαν τα έσοδα από την αποκοπή μισθών του δημοσίου τομέα, τα οποία για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014 ανήλθαν σε €29,07 εκ. σε σύγκριση με €19,56 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τέλος, μείωση 17% παρουσίασαν οι εισπράξεις από την κατηγορία διάφοροι φόροι, οι οποίες υποχώρησαν στα €2,21 εκ. σε σύγκριση με €2,67 την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο