Ακίνητα: Αρχίζοντας το κτίσιμο της ανάκαμψης

Οι νέες προοπτικές, οι επενδυτικές ευκαιρίες και οι εξελίξεις που δίνουν ώθηση στον τομέα των ακινήτων αναλύονται στο 10ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Στο γενικότερο περιβάλλον συρρίκνωσης, που χαρακτηρίζει σήμερα την κυπριακή αγορά, ο τομέας ανάπτυξης γης και οικοδομών αντιμετωπίζει μεν την πρόκληση της κρίσης με τις δυσμενέστερες των συνεπειών, όμως είναι και μια σειρά από προκλήσεις που τον κινητοποιούν, ωθώντας τον σε νέους δρόμους ανάπτυξης. Είναι η ώρα που εξερευνά νέες κατευθύνσεις, μετρώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο 10ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.

Νέα δεδομένα και ευκαιρίες

Δεδομένης της αύξησης της προσφοράς, ιδιαίτερα όσον αφορά στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και τους γραφειακούς χώρους, οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους για εξεύρεση αγοραστών από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Αραβικές Χώρες.  Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά, αφού αρκετοί ξένοι επενδυτές, εκμεταλλευόμενοι τη μείωση στις τιμές, επέδειξαν ενδιαφέρον, το οποίο μεταφράζεται σε αναζωογονητικές συναλλαγές. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες του κλάδου στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις, υλοποιώντας έργα ενέργειας, εξειδικευμένες κατασκευές με πράσινη προσέγγιση και πολυτελή έργα μεικτής ανάπτυξης. Στις αλλαγές που συντελούνται προστίθεται και το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ακίνητα στην Κύπρο και των οποίων τα κεφάλαια είναι δεσμευμένα λόγω των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, θετικές έως και ευεργετικές για τον κλάδο αποδεικνύονται και οι ρυθμίσεις για παραχώρηση αδειών μόνιμης παραμονής και υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές, αναλόγως του ύψους της επένδυσής τους.

Όλες οι εξελίξεις στο συνέδριο
Στο πρωτόγνωρο αυτό σκηνικό εισέρχεται με αναλύσεις από ειδικούς και γνώστες της αγοράς το 10ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, στο οποίο θα παρουσιαστούν, επίσης, οι
εξελίξεις που αναμένεται να διαφοροποιήσουν σημαντικά τον κλάδο, όπως οι υπό προώθηση αλλαγές στα διεθνή πρότυπα μέτρησης ακινήτων και χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.
Μερικά από τα θέματά του:
•    European Trends in Commercial Real Estate
•    European Trends in real estate
•    Real Estate in Ireland
•    How the real estate market revived in Spain - A survival guide
•    Πώληση ενυπόθηκων δανείων: Επιβάλλεται σχεδιασμός
•    Why is non-European capital chasing European real estate?
•    Selling Property to the Chinese and Russian Markets
•    Investment in Greek tourism: Project Development & Opportunities in the context of the financial crisis
•    Πολεοδομικό Συμβούλιο: Πώς θα συμβάλει στην ανάπτυξη
•    International Property Measurement: One Standard for All
•    Επαγγελματίες ακινήτων: Κίνδυνοι, τρόποι αντιμετώπισης και ασφαλιστικές λύσεις
•    RICS Property Certificate Report.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ

Το συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες ανάπτυξης γης και ακινήτων, κατασκευαστικές, εργολάβους, κτηματομεσίτες, επιμετρητές ποσοτήτων, εκτιμητές ακινήτων, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (τράπεζες, συνεργατικά), δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, λογιστές, ιδιώτες επενδυτές, στελέχη κυβερνητικών τμημάτων και τοπικής αυτoδιοίκησης.

Χορηγοί:Cablenet και PwC Κύπρου. Ασφαλιστικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων: Γενικές Ασφάλειες Κύπρου. Οργάνωση: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Royal Institution of Chartered Surveyors. Συντονισμός: IMH. Στηρίζουν: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου και Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.  Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business και InBusinessNews.com

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε:

ΙΜΗ,
τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

 

Δειτε Επισης

Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο