Powered by

Πρόεδρος: Να υπερβούμε εαυτούς

Αυτές τις ώρες απαιτείται μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία όλων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οπως είπε “ γνωρίζουμε τις θυσίες στις οποίες ο λαός μας έχει υποβληθεί ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης”, προσθέτοντας πως τα  δημόσια οικονομικά "βρίσκονται σε μια πορεία απόλυτου ελέγχου” .

Αυτό συνέχισε  που υπολείπεται, “  είναι να δούμε πώς δημιουργούνται οι συνθήκες ακόμη πιο στέρεας σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η δημιουργία εκείνων των συνθηκών ενθάρρυνσης - αφού αποκατασταθεί η  αξιοπιστία του Κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος - της ενθάρρυνσης των επενδύσεων. Της προσέγγισης ξένων επενδύσεων, της δημιουργίας συνθηκών έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας” , προσθέτοντας πως “ αυτά γίνονται μέσα μόνο από συνέπεια και σταθερότητα”.

Συμμερίζομαι σημείωσε “ τις ανησυχίες της Βουλής και όποιων τις εκφράζουν”, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι  θερμή του παράκληση αν θέλουμε τη συντομότερη έξοδο από τις μνημονιακές υποχρεώσεις “  να υπερβούμε εαυτούς και να παρακολουθήσουμε τι είναι αυτό το οποίο δυστυχώς βρεθήκαμε υποχρεωμένοι  να αποδεχθούμε ως συμβατικές υποχρεώσεις, προκειμένου να αντλήσουμε από τους δανειστές τα χρήματα που χρειαζόμαστε”.

Καταβάλλουμε  συνέχισε, κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε σε αυτό το στόχο και υπολογίζεται ότι το 2015, αν και εφόσον προχωρήσουμε με τους ίδιους βηματισμούς, όπως μέχρι σήμερα, που επέτρεψαν αξιολογήσεις θετικότατες και αναβαθμίσεις από Οίκους Αξιολόγησης, την έξοδο μας στις αγορές πολύ πρόωρα και μάλιστα κατά τρόπο εντυπωσιακό ακόμη και για τους ίδιους τους δανειστές μας. Το γεγονός, είπε, ότι παρουσιάζεται ή αρχίζει να παρουσιάζεται αύξηση των δεικτών κατανάλωσης, το γεγονός ότι αρχίζει να σταθεροποιείται με υποχώρηση η ανεργία, τα επιτεύγματα της μειωμένης ύφεσης σε σχέση με ό,τι είχαν προϋπολογίσει διάφοροι Οίκοι αλλά και οι δανειστές μας, δεν είναι παρά απόδειξη σημείωσε “  πως αν με πειθαρχία ακολουθήσουμε το πρόγραμμα, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων, όχι απλώς το 2015 αλλά πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν και υπολογίζουν κάποιοι”.

Αρκεί πρόσθεσε, “  αυτές τις κρίσιμες ώρες να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να ξεπεράσουμε κάποιους προβληματισμούς που φαίνεται ότι μέσα από τη συλλογικότητα έχουμε πετύχει και αυτό είναι η προστασία των ευάλωτων”.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Κυριάκο Κακουρή-Οι συμφωνίες δανείου που θα υπογραφούν
Εισαγωγή γραμματίων δημοσίου, 13 εβδομάδων και αξίας €25 εκ. στο ΧΑΚ
Το έργο του την επόμενη πενταετία και τι ζητά από τον Κώστα Καδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το ΧΑΚ
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας