Powered by

Προβλέψεις για άνοδο των ευρωπαϊκών επιτοκίων

Τα ευρωπαϊκά επιτόκια δεν θα παραμείνουν για πάντα τόσο χαμηλά, προέβλεψε ο Φινλανδός Επίτροπος Γιουρκι Κατάινεν, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό της Κομισιόν, κατά την έναρξη της συζήτησης για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

"Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν, θα γίνουν ακριβότερες οι οφειλές των χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών και περισσότερο θα πληγούν οι ευπαθείς χώρες", υπογράμμισε ο Επίτροπος Καϊτάινεν, υπεραμυνόμενος της εφαρμογής πολιτικών για βιώσιμα δημοσιονομικά στις χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατάινεν, η Κομισιόν έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το Φθινόπωρο, την έναρξη πολιτικών για βιώσιμη ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για τους πολίτες, με προεξάρχουσα, την στήριξη και προώθηση, δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και μέρος των ευρωπαϊκών πόρων για τη μόχλευση των επενδύσεων και την εξασφάλιση ενός βιώσιμου κράτους πρόνοιας, μέσω μεταρρυθμίσεων, στην Ευρώπη.

Ο Επίτροπος διαπίστωσε ότι η δυνατότητα επενδύσεων στην Ευρώπη παρεμποδίζεται από τα γραφειοκρατικά συστήματα και τα οργανωμένα συμφέροντα και τόνισε ότι σκοπός μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος για ιδιωτικές επενδύσεις.

Υπέρ της άποψης ότι τα δημοσιονομικά των κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να ανέλθουν σε αειφόρα επίπεδα  και ότι πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της ευρωζώνης, με μέτρα για ανάπτυξη και απασχόληση, τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μπενετέτο Ντέλλα Βεντόβα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο