Ενδυνάμωση σχέσεων με Σαουδική Αραβία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Τζέντας της Σαουδικής Αραβίας προχώρησαν την Τρίτη 16/9/2014 στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αδελφοποίησης που έγινε στα γραφεία του ΕΒΕ Λευκωσίας.

Το Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας  Κώστας Γεωργαλλής και ο Σεΐχης Κhalaf Bin Houssan Al Otaibi του Επιμελητηρίου της Τζέντας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας ανέφερε ότι η αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων των μελών των δύο Επιμελητηρίων εδραιώνοντας ένα δεσμό που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δύο πόλεων.

Η Κύπρος είπε μπορεί να αποτελέσει την πύλη προς την Ευρώπη ενώ η Σαουδική Αραβία την πύλη προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Σεΐχης Κhalaf Bin Houssan Al Otaibi ανέφερε ότι οι προοπτικές συνεργασίας είναι ανεξίτηλες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επανέναρξης των απ’ευθείας πτήσεων με τη Σαουδική Αραβία η οποία θα θέσει τα θεμέλια για σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας, όχι μόνο μέσω Σαουδικής Αραβίας αλλά και των γειτονικών της χωρών. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις προοπτικές στους τομείς του Εμπορίου, των κατασκευών και της εκπαίδευσης.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής,  ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, από το Επιμελητήριο της Τζέντας ο Δρ. Mansoor Bin Saleh Al-Khonbizan , η κα Ghada Alim Aledreesy, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης, ο Πρόεδρος του CIPA  κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Λευκωσίας. 

Δειτε Επισης

Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Οι δράσεις της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και οι σχεδιασμοί για το εγγύς μέλλον
To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού