powered by

Ευρωπαϊκό χρήμα με κρατικές εγγυήσεις

Υπογράφονται την ερχόμενη Παρασκευή δύο συμφωνίες για την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων προς την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική για τη σύναψη δανείων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ και 35 εκ. Ευρώ, αντίστοιχα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-Caps) στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την υπογραφή δύο συμφωνιών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Werner Hoyer, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Mihai Tanasescu και άλλους αξιωματούχους της Τράπεζας.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, τα δάνεια θα συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την απασχόληση και στοχεύουν στη στήριξη κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-caps) στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και τις υποδομές, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και οι οποίες έχουν λίγες εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιλογές χρηματοδότησης για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων τους, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, καθιστώντας τις ιδιαίτερα ευάλωτες στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Hoyer έχουν προγραμματιστεί, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και με εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

 

Δειτε Επισης

Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Κώστας Κουμής: Υποσχόμενη και σημαντική για τον τουρισμό της Κύπρου η αγορά των ΗΑΕ-Τα οφέλη από το Investopia
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery