Ακίνητα: Τα πλάνα της ανάπτυξης

Μια σειρά από πλάνα περιλαμβάνει η ατζέντα του Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΠΣ), που στόχο έχει, μέσω αυτών, να δώσει ανάσα και ώθηση στον βαριά τραυματισμένο από την κρίση τομέα των ακινήτων. Στη στρατηγική ανάπτυξης, που έχει σχεδιάσει και ήδη άρχισε να υλοποιεί, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ιστοσελίδας, ο διορισμός ειδικών συμβούλων και η αξιοποίηση των ΜΜΕ, ώστε να ενισχυθεί η επικοινωνία με το κοινό, αλλά και η διαφάνεια στις εργασίες του ΠΣ. Στόχο του συμβουλίου αποτελεί, επίσης, η ολοκλήρωση της εκπόνησης, αλλά και της τροποποίησης, σχεδίων ανάπτυξης, όπως αυτών για τις περιοχές των κέντρων Λευκωσίας και Λεμεσού, αλλά και για Παραλίμνι, Αγία Νάπα, ευρύτερη ελεύθερη Αμμόχωστο, Μαραθάσα και Λεύκαρα.Για την επίτευξη των στόχων του, την επίλυση προβλημάτων του τομέα των ακινήτων και με γνώμονα την ανάπτυξή του, το ΠΣ συνεργάζεται με κυβερνητικά τμήματα και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, θέτοντας στις προτεραιότητές του θέματα, όπως, η αστική εξάπλωση, η κρατική γη, ο αστικός σχεδιασμός, οι Βρετανικές Βάσεις, οι δημόσιες ακροάσεις, ο  πολεοδομικός έλεγχος και η βιώσιμη κινητικότητα.

Τα βασικότερα από τα πιο πάνω, αλλά και το πώς το Πολεοδομικό Συμβούλιο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων, θα αναλύσει ο Αντρέας Μαρκίδης, Partner της Odyssey Markides  στο 10ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Η ατζέντα   του συνεδρίου
Η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα του τομέα, τα οποία παρουσιάζουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και το μέλλον στην Κύπρο και τον κόσμο. Ειδικοί και διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό θα αναλύσουν θέματα, όπως:

•    European trends in commercial real estate  
•    European trends in real estate
•    Real estate in Ireland
•    How the real estate market revived in Spain – A survival guide
•    Πώληση ενυπόθηκων δανείων: Επιβάλλεται σχεδιασμός
•    Why is non-European capital chasing European real estate?
•    Investment in Greek tourism: project development & opportunities in the context of the financial crisis
•    International property measurement: One standard for all
•    Επαγγελματίες ακινήτων: Κίνδυνοι, τρόποι αντιμετώπισης και ασφαλιστικές λύσεις
•    RICS property certificate report
•    Selling property to the Chinese and Russian markets
•    Πολεοδομικό Συμβούλιο: Πώς θα συμβάλει στην ανάπτυξη

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ http://www.imhbusiness.com/el/10th-real-estate-conference#pdf-προγραμμα

Το συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες ανάπτυξης γης και ακινήτων, κατασκευαστικές, εργολάβους, κτηματομεσίτες, επιμετρητές ποσοτήτων, εκτιμητές ακινήτων, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (τράπεζες, συνεργατικά), δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, λογιστές, ιδιώτες επενδυτές, στελέχη κυβερνητικών τμημάτων και τοπικής αυτoδιοίκησης.


Χορηγοί:Cablenet και PwC Κύπρου. Ασφαλιστικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων: Γενικές Ασφάλειες Κύπρου. Οργάνωση: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Royal Institution of Chartered Surveyors. Συντονισμός: IMH. Στηρίζουν: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου και Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.  Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business και InBusinessNews.com

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε: ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη
Κ. Γιωρκάτζης: Προσέλκυση επιχειρήσεων με πράσινα και προσβάσιμα έργα στη Λευκωσία
Δέσποινα Χρυσοχού: Έδρα των διαχρονικών επενδύσεων το κέντρο της Λευκωσίας
Γιώργος Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026
Κτήρια προς ενοικίαση στο κέντρο της Λεμεσού ζητά το ΤΕΠΑΚ
Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω... ΕΟΑ-Ετήσια αύξηση 150%
Επενδυτική ευκαιρία με μεγάλο γωνιακό οικόπεδο στον Δήμο Λεμεσού από την Altamira Real Estate
Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων της Λευκωσίας...Ποιο όροφο επιλέγουν οι αγοραστές διαμερισμάτων