Ph.Photiades: Έτσι παράγονται 22εκ. λίτρα μπύρας ετησίως

Από την Κύπρο ξεκίνησε η «παγκοσμιοποίηση» της  Carlsberg, δήλωσε στο ΙnBusinessNews o Production Manager της Photos Photiades Breweries, Νικόλας Χριστοδούλου.

 «Καθημερινά παράγουμε 24,000 κιβώτια και ετησίως 22 εκατομμύρια λίτρα μπύρας», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας της Ph. Photiades. 
To ζυθοποιείο έχει βραβευθεί 3 φορές για την παραγωγή της κορυφαίας σε ποιότητα Carlsberg στον κόσμο, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Βήμα προς βήμα η  παρασκευή μπύρας  

•    Η παραγωγική διαδικασία της μπύρας διαρκεί περίπου 2 βδομάδες και χωρίζεται σε τρία στάδια: στην παραγωγή ζυθογλεύκους, στην αλκοολική ζύμωση και στην εμφιάλωση.

•   Η βύνη, η οποία προέρχεται από ειδικής ποιότητας κριθάρι, περνά από διάφορα συστήματα καθαρισμού και αλέθεται μαζί με αφαλατωμένο νερό υψηλής ποιότητας. Ο χυλός που δημιουργείται μεταφέρεται στον κάδο ανάμειξης και αργότερα στον κάδο διαχωρισμού για να ξεχωρίσει το ζυθογλεύκος από τα στερεά υπολείμματα.

•    Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στο δοχείο βρασμού όπου προστίθεται λυκίσκος και σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές πικρές ουσίες. Τέλος περνάει από τον κάδο στροβιλισμού, όπου αφαιρείται το κατακάθι για να μπορέσει να γίνει η ψύξη του και η προσθήκη της μαγιάς. 

•    Έτσι ξεκινά η πολυήμερη φυσική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης και της ωρίμανσης στα ειδικά ντεπόζιτα που ψύχονται, για να μετατραπεί το ζυθογλεύκος σε μπύρα.

•    Μετά τη ζύμωση, η μπύρα φιλτράρεται και ψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αποκτά  διαύγεια και είναι έτοιμη για να συσκευαστεί.

•    Στο  εμφιαλωτήριο, τα μπουκάλια περνούν διαδοχικά από πρόπλυση με νερό, διάλυμα καυστικής σόδας και ξέπλυμα με καθαρό νερό. 

•    Οι φιάλες περνούν από αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο όπου απορρίπτονται όσες δεν είναι πεντακάθαρες ή κρίνονται ακατάλληλες για χρήση.

•    Όσες φιάλες περάσουν τους ελέγχους, εισέρχονται στην ειδική εμφιαλωτική, όπου σε κενό αέρος προστίθεται αρχικά διοξείδιο του άνθρακα και στη συνέχεια η μπύρα.

•    Στη συνέχεια, το προϊόν παστεριώνεται με τη χρήση ζεστού νερού για να διασφαλιστεί η σταθερότητας της γεύσης και της ποιότητας.

•    Στις γεμάτες πλέον φιάλες ή κουτιά αλουμινίου τοποθετούνται οι ετικέτες και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος και αφού περάσουν  τον τελικό ηλεκτρονικό έλεγχο, ειδικά ρομπότ τα συσκευάζουν και τα τοποθετούν σε καθαρά κιβώτια, με μηχανικό τρόπο.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση