Ph.Photiades: Έτσι παράγονται 22εκ. λίτρα μπύρας ετησίως

Από την Κύπρο ξεκίνησε η «παγκοσμιοποίηση» της  Carlsberg, δήλωσε στο ΙnBusinessNews o Production Manager της Photos Photiades Breweries, Νικόλας Χριστοδούλου.

 «Καθημερινά παράγουμε 24,000 κιβώτια και ετησίως 22 εκατομμύρια λίτρα μπύρας», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας της Ph. Photiades. 
To ζυθοποιείο έχει βραβευθεί 3 φορές για την παραγωγή της κορυφαίας σε ποιότητα Carlsberg στον κόσμο, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Βήμα προς βήμα η  παρασκευή μπύρας  

•    Η παραγωγική διαδικασία της μπύρας διαρκεί περίπου 2 βδομάδες και χωρίζεται σε τρία στάδια: στην παραγωγή ζυθογλεύκους, στην αλκοολική ζύμωση και στην εμφιάλωση.

•   Η βύνη, η οποία προέρχεται από ειδικής ποιότητας κριθάρι, περνά από διάφορα συστήματα καθαρισμού και αλέθεται μαζί με αφαλατωμένο νερό υψηλής ποιότητας. Ο χυλός που δημιουργείται μεταφέρεται στον κάδο ανάμειξης και αργότερα στον κάδο διαχωρισμού για να ξεχωρίσει το ζυθογλεύκος από τα στερεά υπολείμματα.

•    Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στο δοχείο βρασμού όπου προστίθεται λυκίσκος και σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές πικρές ουσίες. Τέλος περνάει από τον κάδο στροβιλισμού, όπου αφαιρείται το κατακάθι για να μπορέσει να γίνει η ψύξη του και η προσθήκη της μαγιάς. 

•    Έτσι ξεκινά η πολυήμερη φυσική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης και της ωρίμανσης στα ειδικά ντεπόζιτα που ψύχονται, για να μετατραπεί το ζυθογλεύκος σε μπύρα.

•    Μετά τη ζύμωση, η μπύρα φιλτράρεται και ψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αποκτά  διαύγεια και είναι έτοιμη για να συσκευαστεί.

•    Στο  εμφιαλωτήριο, τα μπουκάλια περνούν διαδοχικά από πρόπλυση με νερό, διάλυμα καυστικής σόδας και ξέπλυμα με καθαρό νερό. 

•    Οι φιάλες περνούν από αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο όπου απορρίπτονται όσες δεν είναι πεντακάθαρες ή κρίνονται ακατάλληλες για χρήση.

•    Όσες φιάλες περάσουν τους ελέγχους, εισέρχονται στην ειδική εμφιαλωτική, όπου σε κενό αέρος προστίθεται αρχικά διοξείδιο του άνθρακα και στη συνέχεια η μπύρα.

•    Στη συνέχεια, το προϊόν παστεριώνεται με τη χρήση ζεστού νερού για να διασφαλιστεί η σταθερότητας της γεύσης και της ποιότητας.

•    Στις γεμάτες πλέον φιάλες ή κουτιά αλουμινίου τοποθετούνται οι ετικέτες και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος και αφού περάσουν  τον τελικό ηλεκτρονικό έλεγχο, ειδικά ρομπότ τα συσκευάζουν και τα τοποθετούν σε καθαρά κιβώτια, με μηχανικό τρόπο.

 

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών