Ph.Photiades: Έτσι παράγονται 22εκ. λίτρα μπύρας ετησίως

Από την Κύπρο ξεκίνησε η «παγκοσμιοποίηση» της  Carlsberg, δήλωσε στο ΙnBusinessNews o Production Manager της Photos Photiades Breweries, Νικόλας Χριστοδούλου.

 «Καθημερινά παράγουμε 24,000 κιβώτια και ετησίως 22 εκατομμύρια λίτρα μπύρας», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας της Ph. Photiades. 
To ζυθοποιείο έχει βραβευθεί 3 φορές για την παραγωγή της κορυφαίας σε ποιότητα Carlsberg στον κόσμο, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Βήμα προς βήμα η  παρασκευή μπύρας  

•    Η παραγωγική διαδικασία της μπύρας διαρκεί περίπου 2 βδομάδες και χωρίζεται σε τρία στάδια: στην παραγωγή ζυθογλεύκους, στην αλκοολική ζύμωση και στην εμφιάλωση.

•   Η βύνη, η οποία προέρχεται από ειδικής ποιότητας κριθάρι, περνά από διάφορα συστήματα καθαρισμού και αλέθεται μαζί με αφαλατωμένο νερό υψηλής ποιότητας. Ο χυλός που δημιουργείται μεταφέρεται στον κάδο ανάμειξης και αργότερα στον κάδο διαχωρισμού για να ξεχωρίσει το ζυθογλεύκος από τα στερεά υπολείμματα.

•    Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στο δοχείο βρασμού όπου προστίθεται λυκίσκος και σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές πικρές ουσίες. Τέλος περνάει από τον κάδο στροβιλισμού, όπου αφαιρείται το κατακάθι για να μπορέσει να γίνει η ψύξη του και η προσθήκη της μαγιάς. 

•    Έτσι ξεκινά η πολυήμερη φυσική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης και της ωρίμανσης στα ειδικά ντεπόζιτα που ψύχονται, για να μετατραπεί το ζυθογλεύκος σε μπύρα.

•    Μετά τη ζύμωση, η μπύρα φιλτράρεται και ψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αποκτά  διαύγεια και είναι έτοιμη για να συσκευαστεί.

•    Στο  εμφιαλωτήριο, τα μπουκάλια περνούν διαδοχικά από πρόπλυση με νερό, διάλυμα καυστικής σόδας και ξέπλυμα με καθαρό νερό. 

•    Οι φιάλες περνούν από αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο όπου απορρίπτονται όσες δεν είναι πεντακάθαρες ή κρίνονται ακατάλληλες για χρήση.

•    Όσες φιάλες περάσουν τους ελέγχους, εισέρχονται στην ειδική εμφιαλωτική, όπου σε κενό αέρος προστίθεται αρχικά διοξείδιο του άνθρακα και στη συνέχεια η μπύρα.

•    Στη συνέχεια, το προϊόν παστεριώνεται με τη χρήση ζεστού νερού για να διασφαλιστεί η σταθερότητας της γεύσης και της ποιότητας.

•    Στις γεμάτες πλέον φιάλες ή κουτιά αλουμινίου τοποθετούνται οι ετικέτες και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος και αφού περάσουν  τον τελικό ηλεκτρονικό έλεγχο, ειδικά ρομπότ τα συσκευάζουν και τα τοποθετούν σε καθαρά κιβώτια, με μηχανικό τρόπο.

 

Δειτε Επισης

Η Andreotti λανσάρει την καμπάνια «Back Home» με ειδικές προσφορές σε έπιπλα για το φθινόπωρο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Πάνε Προεδρικό και στο Σπίτι της Ευρώπης με γεωργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά
Νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink: Tο Ultra Golden Pineapple και το Aussie Lemonade
Σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025
80 χρόνια Όμιλος MSJ: Τα γερά θεμέλια του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, οι στρατηγικές αποφάσεις και η ραγδαία ανάπτυξη
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές: Σε υψηλό 13 ετών ο καφές Arabica-Αύξηση 40% στις τιμές το 2024
«Επιχειρείται εξόντωση της αγελαδοτροφίας...»-Διαφωνούν με την ποσόστωση και λαμβάνουν αποφάσεις