Ph.Photiades: Έτσι παράγονται 22εκ. λίτρα μπύρας ετησίως

Από την Κύπρο ξεκίνησε η «παγκοσμιοποίηση» της  Carlsberg, δήλωσε στο ΙnBusinessNews o Production Manager της Photos Photiades Breweries, Νικόλας Χριστοδούλου.

 «Καθημερινά παράγουμε 24,000 κιβώτια και ετησίως 22 εκατομμύρια λίτρα μπύρας», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας της Ph. Photiades. 
To ζυθοποιείο έχει βραβευθεί 3 φορές για την παραγωγή της κορυφαίας σε ποιότητα Carlsberg στον κόσμο, συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Βήμα προς βήμα η  παρασκευή μπύρας  

•    Η παραγωγική διαδικασία της μπύρας διαρκεί περίπου 2 βδομάδες και χωρίζεται σε τρία στάδια: στην παραγωγή ζυθογλεύκους, στην αλκοολική ζύμωση και στην εμφιάλωση.

•   Η βύνη, η οποία προέρχεται από ειδικής ποιότητας κριθάρι, περνά από διάφορα συστήματα καθαρισμού και αλέθεται μαζί με αφαλατωμένο νερό υψηλής ποιότητας. Ο χυλός που δημιουργείται μεταφέρεται στον κάδο ανάμειξης και αργότερα στον κάδο διαχωρισμού για να ξεχωρίσει το ζυθογλεύκος από τα στερεά υπολείμματα.

•    Το ζυθογλεύκος μεταφέρεται στο δοχείο βρασμού όπου προστίθεται λυκίσκος και σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές πικρές ουσίες. Τέλος περνάει από τον κάδο στροβιλισμού, όπου αφαιρείται το κατακάθι για να μπορέσει να γίνει η ψύξη του και η προσθήκη της μαγιάς. 

•    Έτσι ξεκινά η πολυήμερη φυσική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης και της ωρίμανσης στα ειδικά ντεπόζιτα που ψύχονται, για να μετατραπεί το ζυθογλεύκος σε μπύρα.

•    Μετά τη ζύμωση, η μπύρα φιλτράρεται και ψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αποκτά  διαύγεια και είναι έτοιμη για να συσκευαστεί.

•    Στο  εμφιαλωτήριο, τα μπουκάλια περνούν διαδοχικά από πρόπλυση με νερό, διάλυμα καυστικής σόδας και ξέπλυμα με καθαρό νερό. 

•    Οι φιάλες περνούν από αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο όπου απορρίπτονται όσες δεν είναι πεντακάθαρες ή κρίνονται ακατάλληλες για χρήση.

•    Όσες φιάλες περάσουν τους ελέγχους, εισέρχονται στην ειδική εμφιαλωτική, όπου σε κενό αέρος προστίθεται αρχικά διοξείδιο του άνθρακα και στη συνέχεια η μπύρα.

•    Στη συνέχεια, το προϊόν παστεριώνεται με τη χρήση ζεστού νερού για να διασφαλιστεί η σταθερότητας της γεύσης και της ποιότητας.

•    Στις γεμάτες πλέον φιάλες ή κουτιά αλουμινίου τοποθετούνται οι ετικέτες και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος και αφού περάσουν  τον τελικό ηλεκτρονικό έλεγχο, ειδικά ρομπότ τα συσκευάζουν και τα τοποθετούν σε καθαρά κιβώτια, με μηχανικό τρόπο.

 

Δειτε Επισης

Με κυπριακή υπογραφή η νέα καμπάνια της Jeep για το μοντέλο Jeep Wrangler
Τι αλλάζει η Shein μετά την προειδοποίηση της Ε.Ε. για πιθανές κυρώσεις
Pandora: Το brand κοσμημάτων έρχεται στη Λευκωσία και ανοίγει κατάστημα στο Nicosia Mall
Μετέωροι οι εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά…Το μομέντουμ που χάνεται και τα 400+400 αυτοκίνητα στο περίμενε
Χαλλούμι: Αύξηση ποσοστού αιγοπρόβειου βιολογικού γάλακτος ζητούν οι παραγωγοί
Βαφεάδης: Σύντομα τα νέα σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα...Θα επωφεληθούν οι ευάλωτοι και η μεσαία τάξη
Χ. Προύντζος: Το σκεπτικό για άνοιγμα της Μακαρίου-Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα θα πρέπει να αυξηθούν οι κάτοικοι
Η Electroline στην πλατφόρμα της Wolt-Η νέα συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών και τεχνολογίας
Είσοδος BYD στην κυπριακή αγορά...Το πρώτο showroom που ανοίγει σήμερα και τα διαθέσιμα μοντέλα (pics)
KULT boutiques: Παρουσίασαν τη συλλογή «ZEGNA L'Oasi di Lino SS25» στο ξενοδοχείο Anassa