Χάσικος: Πολεοδομική σε δύο μήνες αλλά…

Το μέσο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση πολεοδομικής άδειας, αναφορικά με αναπτύξεις, για τις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, είναι δύο μήνες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος όμως σημειώνει πως είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις αιτήσεων, οι οποίες είναι πλήρως συμπληρωμένες και πληρούν τις πρόνοιες της πολεοδομικής νομοθεσίας καθώς και των Σχεδίων Ανάπτυξης.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Μάριου Μαυρίδη, ο κ. Χάσικος αναφέρει πως μεγάλος αριθμός από τις αιτήσεις που υποβάλλονται, δεν πληρούν βασικές πολεοδομικές παραμέτρους, όπως π.χ.:  ικανοποιητική προσπέλαση, κατάλληλη υδατοπρομήθεια, επαρκείς χώρους στάθμευσης καθώς και ουσιώδεις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

«Οι κυριότερες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, εντοπίζονται κυρίως:  (i) στο στάδιο των διαβουλεύσεων που διενεργεί η Πολεοδομική Αρχή, με τα διάφορα αρμόδια Τμήματα/Οργανισμούς/Αρχές, (ii) στη μη έγκαιρη/και άμεση ανταπόκριση αιτητών/Μελετητών, για υποβολή τυχόν απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων καθώς και (iii) στην υποστελέχωση των Πολεοδομικών Αρχών».

Επισημαίνει επίσης ότι με βάση τη νέα διαδικασία, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δοκιμαστικά από το Νοέμβριο 2013, δίνεται η δυνατότητα στους αιτητές/Μελετητές να προβαίνουν στην εξασφάλιση των απαιτούμενων διαβουλεύσεων με τα διάφορα αρμόδια εμπλεκόμενα Τμήματα/Υπηρεσίες/Οργανισμούς, πριν το στάδιο υποβολής της πολεοδομικής αίτησης. «Παρόλα αυτά, η ανωτέρω διαδικασία, δε φαίνεται να τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης», καταλήγει.

 

Δειτε Επισης

Αμέριστη στήριξη και εξαιρετικά θετικό για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα το κλίμα στις ΗΠΑ-«Αξιόπιστος σύμμαχος...»
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο
Κρις Χριστοδούλου: Πιέσεις στην κερδοφορία των επώνυμων αλυσίδων εστίασης-Τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων
K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη
Κ. Γιωρκάτζης: Προσέλκυση επιχειρήσεων με πράσινα και προσβάσιμα έργα στη Λευκωσία
Δέσποινα Χρυσοχού: Έδρα των διαχρονικών επενδύσεων το κέντρο της Λευκωσίας
Κτήρια προς ενοικίαση στο κέντρο της Λεμεσού ζητά το ΤΕΠΑΚ
Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω... ΕΟΑ-Ετήσια αύξηση 150%
Επενδυτική ευκαιρία με μεγάλο γωνιακό οικόπεδο στον Δήμο Λεμεσού από την Altamira Real Estate