Saipem 10000: Πρώτο κτύπημα στον Ονασαγόρα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και απευθείας στην περιοχή που θα τρυπήσει κατευθύνεται το ερευνητικό πλοίο της ENI, Saipem 10000.

Παρακολουθώντας την πορεία του πλοίου από εξειδικευμένη ιστοσελίδα, το απόγευμα της Δευτέρας βρισκόταν ανοικτά της Αλγερίας με μέτωπο προς τη Μάλτα ενώ οι σχετικές πληροφορίες ανέφεραν πως προορισμός είναι η Κύπρος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν θα τηρηθούν και το πλοίο αναμένεται να βρίσκεται πάνω από το σημείο που θα τρυπήσει για πρώτη φορά (στο οικόπεδο 9, στην περιοχή Jason) μεταξύ 23-25 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Έρευνες 80 ημερών κρίνουν το τερματικό

Κάθε γεώτρηση υπολογίζεται να διαρκεί συνολικά γύρω στις 80 μέρες και στην ΕΝΙ θεωρούν καίριας οικονομικής και ψυχολογικής σημασίας το πρώτο κτύπημα να είναι πετυχημένο και να μην χρειαστεί δεύτερο.

Το Saipem, σε αντίθεση με την πλατφόρμα που χρησιμοποίησε η Noble στο Οικόπεδο 12, δεν θα πιάσει λιμάνι αλλά θα πάει απευθείας στο πρώτο σημείο που θα μπει το τρυπάνι.

Το πλοίο θα βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο με στόχο να πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις, συνολικά τέσσερις. Οι τέσσερις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ΕΝΙ αφορούν δύο το τεμάχιο εννέα, μία το ερευνητικό τεμάχιο 3 και μία το ερευνητικό τεμάχιο 2.

Έτοιμοι και οι «υποστηρικτές»

Εντατικές είναι τις τελευταίες βδομάδες και οι προετοιμασίες στο λιμάνι Λάρνακας από την Medserv Cyprus Ltd (Καραμοντάνης) σε σχέση με τις υποστηρικτικές εργασίες για τις έρευνες. Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα είναι και η Halliburton σε σχέση με την παραγωγή της υγρής λάσπης.


   

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Στήλη καθαρού φυσικού αέριου 350 μέτρων στον στόχο «Πήγασος-1»…Ενημερώθηκε από ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης
Το νέο προϊόν που λάνσαρε στην κυπριακή αγορά η Laiko Cosmos Trading Ltd-Ενισχύει την γκάμα των επωνυμιών που διανέμει
Slamdunk: Κάθοδος στην Κύπρο για το brand με εξειδίκευση στα είδη μπάσκετ-Άνοιξε στο My Mall(pics)
Εμπιστεύεται τον τομέα της υγείας της Κύπρου και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της η HHG
Πρώτα τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ExxonMobil και μετά ανακοινώσεις για «Πήγασο»
Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο μετά την έκπληξη από τον ΟΠΕΚ+
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων