ΕΠΑ: Ανοίγει φάκελο της Hermes

H Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι ύστερα από την ολοκλήρωση δέουσας προκαταρκτικής έρευνας αποφάσισε να κινήσει διαδικασία εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας Hermes Airports Ltd, αναφορικά με πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου και του άρθρου 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προκαταρκτική έρευνα είναι αποτέλεσμα της καταγγελίας της εταιρείας Demstar Rentals (2005) Ltd που υποβλήθηκε στην ΕΠΑ στις 22/11/2013.

Η πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση εστιάζεται στην επιβολή αθέμιτων όρων συναλλαγής κατά παράβαση των άρθρων 6(1)(α) του Νόμου και 102 της ΣΛΕΕ εκ μέρους της Hermes Airports Ltd, η οποία ενεργεί ως διαχειρίστρια εταιρεία των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου. Οι εν λόγω όροι εντοπίζονται αφενός, στα έγγραφα του διαγωνισμού που προκήρυξε η Hermes Airports Ltd σε σχέση με την παροχή χώρου εγκατάστασης εντός των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, που θα δραστηριοποιούνταν ως on airport operators και αφετέρου, στη σύμβαση που έχει συνάψει η Hermes Airports Ltd με την εταιρεία Demstar Rentals (2005) Ltd, βάσει της οποίας παραχωρήθηκε στην τελευταία το δικαίωμα να δραστηριοποιείται στα αεροδρόμια ως off airport operator, παρέχοντας υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η ΕΠΑ επισημαίνει ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά αμιγώς ενημερωτικό. Η κοινοποίηση της Έκθεσης Αιτιάσεως δεν προδιαγράφει το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης, αλλά και ούτε δύναται σε καμία περίπτωση να προκαταβάλει και/ή να υποκαταστήσει την τελική κρίση της ΕΠΑ.
Η ΕΠΑ, με την ολοκλήρωση της περαιτέρω διαδικασίας εξέτασης της ενώπιόν της υπόθεσης και αφότου διεξαχθεί σχετική προφορική διαδικασία και μελετηθούν οι τυχόν γραπτές και προφορικές θέσεις των εμπλεκόμενων μερών και τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου της υπόθεσης, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παραβάσεως, την οποία θα κοινοποιήσει στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στην ιστοσελίδα της, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των στοιχείων και δεδομένων των επιχειρήσεων.

 

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού