powered by

ΕΠΑ: Ανοίγει φάκελο της Hermes

H Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι ύστερα από την ολοκλήρωση δέουσας προκαταρκτικής έρευνας αποφάσισε να κινήσει διαδικασία εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας Hermes Airports Ltd, αναφορικά με πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου και του άρθρου 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προκαταρκτική έρευνα είναι αποτέλεσμα της καταγγελίας της εταιρείας Demstar Rentals (2005) Ltd που υποβλήθηκε στην ΕΠΑ στις 22/11/2013.

Η πιθανολογούμενη, εκ πρώτης όψεως, παράβαση εστιάζεται στην επιβολή αθέμιτων όρων συναλλαγής κατά παράβαση των άρθρων 6(1)(α) του Νόμου και 102 της ΣΛΕΕ εκ μέρους της Hermes Airports Ltd, η οποία ενεργεί ως διαχειρίστρια εταιρεία των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου. Οι εν λόγω όροι εντοπίζονται αφενός, στα έγγραφα του διαγωνισμού που προκήρυξε η Hermes Airports Ltd σε σχέση με την παροχή χώρου εγκατάστασης εντός των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, που θα δραστηριοποιούνταν ως on airport operators και αφετέρου, στη σύμβαση που έχει συνάψει η Hermes Airports Ltd με την εταιρεία Demstar Rentals (2005) Ltd, βάσει της οποίας παραχωρήθηκε στην τελευταία το δικαίωμα να δραστηριοποιείται στα αεροδρόμια ως off airport operator, παρέχοντας υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η ΕΠΑ επισημαίνει ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά αμιγώς ενημερωτικό. Η κοινοποίηση της Έκθεσης Αιτιάσεως δεν προδιαγράφει το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης, αλλά και ούτε δύναται σε καμία περίπτωση να προκαταβάλει και/ή να υποκαταστήσει την τελική κρίση της ΕΠΑ.
Η ΕΠΑ, με την ολοκλήρωση της περαιτέρω διαδικασίας εξέτασης της ενώπιόν της υπόθεσης και αφότου διεξαχθεί σχετική προφορική διαδικασία και μελετηθούν οι τυχόν γραπτές και προφορικές θέσεις των εμπλεκόμενων μερών και τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου της υπόθεσης, θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παραβάσεως, την οποία θα κοινοποιήσει στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στην ιστοσελίδα της, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα των στοιχείων και δεδομένων των επιχειρήσεων.

 

Δειτε Επισης

Υστερούν οι Κύπριοι σε χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό-Τι καταδεικνύει η έρευνα ΚΤΚ και ΟΟΣΑ
Nerofarm Properties: «Καμιά επίδραση στα Ενετικά Τείχη από το CITADEL-Το Τμήμα Αρχαιοτήτων αρνείται συνάντηση»
Πόλυς Γεωργιάδης: Η ίδρυση του El Greco Medical Centre, η φιλοσοφία του και οι υπηρεσίες που προσφέρει
Οι δρομείς του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού 2025 τρέχουν με την δύναμη ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Το αίτημα για μοριοδότηση καθηγητών των αδειοδοτημένων ιδιωτικών φροντιστηρίων στη συνάντηση ΣΦΙΚ-Υπ. Παιδείας
Παγκύπριος διαγωνισμός γραπτής έκθεσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Medicover Genetics Κύπρου
EPLO και CMMI ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς
Στο λιμάνι Λεμεσού το πρώτο πλοίο που χρησιμοποιεί καύσιμο LNG (pics)
Αποκτά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις το ΤΕΠΑΚ-Πού θα ανεγερθούν και το κόστος (pics)