Αλλάζει η τεχνολογία τα δεδομένα της υγείας;

Χρόνια τώρα οι εταιρείες τεχνολογίας φλερτάρουν με τον τομέα της υγείας (που αξίζει τρισεκατομμύρια ευρώ) προσπαθώντας να βελτιώσουν τα προϊόντα τους μειώνοντας το κόστος.

Το λανσάρισμα του Apple Watch, που κοστίζει 350 δολάρια και έχει τη δυνατότητα να μετρήσει τον παλμό του χρήστη, καθώς και του λογισμικού HealthKit που είναι σχεδιασμένο να καταγράφει δεδομένα υγείας και άσκησης, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στoν καθημερινό έλεγχο της υγείας. Μάλιστα, το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα δημιουργήθηκαν από την Apple δίνει περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης τους στο εγγύς μέλλον. 

Και σε τι αποσκοπεί η Apple; Μια τέτοια επέκταση σημαίνει αυτόματα συνεχής αναβάθμιση του προϊόντος. Αυτό φανερώνει ότι η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για να τελειοποιήσει το προϊόν και να κρατήσει ζωντανό το Apple Watch, αλλά και να καινοτομήσει για τους διαδόχους του. Άρα η Apple είτε είναι έτοιμη να μπει δυναμικά στον τομέα της υγείας ή έκανε ένα μεγάλο λάθος (απίθανο σενάριο). 

Στο παιχνίδι θα μπει πολύ σύντομα και ο ανταγωνισμός, δίνοντας περισσότερες προοπτικές διείσδυσης στον τομέα. Και αν υπολογίσει κανείς πόσο απότομα έχουν αναπτυχθεί οι προσωπικές συσκευές την τελευταία δεκαετία, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι θέμα χρόνου για τις εταιρείες τεχνολογίας να κατακτήσουν τον καθημερινό έλεγχο της υγείας. 

Μήπως αυτό θα σημάνει σύντομα το τέλος των καθημερινών επισκέψεων στο γιατρό για μια απλή ίωση γρίπης ή τα προϊόντα θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στον τομέα της εκγύμνασης αφήνοντας ανεκμετάλλευτη μια τέτοια ευκαιρία;

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες